06 Şubat 2011 | Pazar

Şota'nın hamlesi tuttu

Üst sıralardan kopmak istemeyen Kayserispor, son saniye golü ile kazanıp zirve yarışına devam ettiğini dosta düşmana gösterdi. İlk yarıda daha çok topa sahip olan, gol girişiminde bulunan taraf Kayserispor'du. Sağdan Ömer, soldan Amrabat, ortadan Karim Ziani ve ilerde Zalayeta'nın yanı sıra haftalar sonra forma giyen Santana'nın ceza sahasına yapacağı sürpriz koşularla gol bulmak isteyen sarı-kırmızılılar, gole yaklaştıkları anda kalelerinde golü gördüler. Kayserispor gibi konuk Ankaragücü de zaman zaman önde yaptığı baskı, orta sahayı kalabalık tutup, dönen topları alması ve Serdar ile Murat'a atılacak uzun topların yanı sıra orta sahayı çabuk geçip gol bulma düşüncesindeydi. Santana'nın direkten dönen kafa topunun devamında konuk ekip hızlı atağa çıkmanının karşılığını aldı ve öne geçti. Bu tam anlamıyla Kayserispor için bir şok anıydı. İlk yarıda bu şok atlatılamadı.

Ankaragücü savunma yaptı
İlk yarıda tempoyu yükseltemeyen, rakibi baskı altına alamayan Kayserispor, ikinci yarıya hızlı başlasa da tehlike bölgesine gelmeden ya da bu bölgede ataklar sonuçsuz kaldı. Ancak dakikalar ilerledikçe oyun Ankaragücü yarı alanına yıkıldı. Baskı çok arttı. Ligin ilk yarısında rakiplerini merkezde oynatmaya yöneltip tuzağa düşüren Şota, Karabük'ten sonra dün A.Gücü karşısında da aynı tuzağa düştü. Kalabalık A.Gücü savunmasının arasında yalnız kalan Zalayeta'nın yanına Kujovic'i sahaya süren Şota, yaptığı doğru hamlenin karşılığını üç altın puanla aldı. Tabii ikinci yarıda sadece savunma yapmayı düşünen Ankaragücü de bunun bedelini ağır ödedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor