04 Şubat 2010 | Perşembe

Skor idare eder

Rövanşı olan kupada beraberlik Trabzonspor için hasar değil. Kazanırken, aksayan tarafı da görmek çok önemli. Trabzonspor'un bu maç öncesi zorlanacağı belliydi. Öyle de oldu. Bordo-mavili taraftarların sayısı daha fazla olmalıydı. Bu kadarı pazar günkü Manisa maçına yetmez. Oyunun başında rakip kale önüne inen bordomavililer, daha en başta Umut ile gol şansı yakaladı. Penaltıdaki laubaliliği beraberliği kaçırttı. Selçuk'un saç-baş yoldurarak kaçırdığı gol pozisyonu için söylenecek laf "Olmaz böyle şey" di. Abdullah Avcı, Trabzonspor'un iyi çalışan Ömer-Serkan ikilisinin önünü güzel kesti. Colman ve Selçuk yine yoklardı. Engin, Diyarbakır'da kalmış. Dökülen Cale, beraberliği kurtaran oldu. Güneş'in, Alanzinho'ya "3-4 rakibin arasına gir" dediğini sanmıyorum. Bücür, artık kabak tadı vermeye başladı. Keçiboynuzu gibi. Birkaç damla tat için, bir yığın keçiboynuzu. İlk yarıda orta alanda müthiş bir mücadele vardı. Giray-Egemen ikilisinin kopukluğu, ilk yarının skorunu belirledi.

Hakem tansiyonu yükseltti

Hakem Özgür Yankaya rekor sayıda (17) sarı kart çıkardı. Önce tansiyonu yükseltti, sonra kartlarla durumu toparlamaya çalıştı. Penaltıda da haklıydı. Büyükşehir iki devrede de savunma örgüsünü iyi kurmuştu. Bu arada önemli bir nokta. Bordo-mavililer kolay sinirleniyor. Özellikle Egemen. Hani "Kart için kaşınıyor" denir ya. İşte öyle Egemen'in halleri. Formsuz adam sinirlenir ve saldırgan olur. Serbest atışlarda ileride gol arayan savunmacılar geriye dönerken, kontralarda dağıldılar. Serkan'ın sola kaçırılması fark etmedi. Bordo-mavililer, oyunu rakip kaleye istediği gibi (Son 10 dakika hariç) yığamadı. Bunda da İstanbul BŞB'nin sahayı iyi paylaşmasının rolü büyük. Ortada olan maçtı. Beraberlik, bordo-mavililere avantaj verdi. Teofilo Gutierrez'e gelince… Kumaşı iyi, faydalı olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor