22 Şubat 2011 | Salı

Kritik bir galibiyet

Trabzonspor, Sivas'tan sonra Manisa'dan da 3 altın puan çıkardı. Ancak ilk yarıdaki görüntüsü Karadeniz Fırtınası'na pek de yakışmadı.
İkinci yarıda ise sahada olması gereken bir Trabzonspor vardı.
Bu arada Manisa'nın golündeki faulü nedense Fırat Aydınus çözemedi. Daha da önemlisi, Ceyhun'un ceza alanı içinde arkadan itilerek yere düşürülüşünü de göremedi. Fırat Aydınus, kendisini kandıran Burak'a sarı kart gösterirken, Mustafa Yumlu'nun acemiliği sonucu Kahe'nin altıpas içinde düşmesini de iyi süzdü.
İlk devre, Trabzonspor çok dağınıktı. Manisaspor sağda İsaac, solda Simpson ve ortada da Kahe ile hallaç pamuğu gibi attı rakip savunmayı. Bu yarıda bordo-mavili orta saha maçta değildi adeta. Manisaspor, iki pozisyon yakaladı ancak Onur kalesinde devleşti ve geçit vermedi.
Manisaspor kalecisi İlker de genç meslektaşına nazire yaparcasına iyi bir maç çıkardı ve farka izin vermedi. Bu yarıda Trabzonsporlu futbolcuların ne yaptığı belli olmadı.

İşte Trabzonspor bu
Trabzonspor ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Alanzinho'nun girişi ile takım canlandı.
Çünkü Jaja çalışıyor görünse de varyete hevesi ile çok top kaybetti. Jaja'nın pası ve Umut'un golü, Manisaspor'u sindirdi. Burak ile Mustafa 65'te boş kaleye topu atamadıktan sonra, Onur 67'de İsaac'in ayaklarına yatarak gole geçit vermedi ve maçın kaderini o an değiştirdi. Trabzonspor önemli bir deplasmanı galibiyetle kapadı.
Bu arada Ege'den kopup gelen, koca bir tribünü doldurup hiç susmayarak "Bize her yer Trabzon" sloganını haykıranlar Manisa'nın ayazından 3 puan sevinci ve sıcaklığı ayrılmanın mutluluğunu yaşadı.
Ufak tefek olumsuzlukları bir kenara bırakırsas Trabzonspor son derece zor bir deplasmanda çok kritik bir galibiyet elde etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor