18 Nisan 2011 | Pazartesi

Tek gol, 3 puan

Trabzonspor, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Bordo-mavililer, son şampiyon Bursaspor'uAvni Aker'de de yenerek çok önemli bir engeli daha aşmış oldu.
Yeşil-Beyazlılar, maç öncesindeki "Yatacaklar" iddialarını boşa çıkardı ve ortaya koyduğu mücadeleci futbolla Trabzonspor'azor anlar yaşattı.
Bordo-mavililer'i yine kurtaran isim Burak oldu.
Tribünler tıklım tıklım ve çoşkulu idi. İlk yarıda tempolu bir maç izledik. İlk 15 dakika bordomavililer, bıktırıcı bir baskı kurdu ama gol çıkaramadı.
13'te Alanzinho'nun"Al at" dercesine pasını kaçıran Burak, ilk yarının son dakikasında kendini affettirdi.
Burak, hırsı ile de sahada yalnız göründü. Eğer Burak'a birkaç arkadaşı eklenirse, bordo-mavililer daha rahat maç kazanacak. Bursaspor, hiç de öyle kolay yenilir takım değildi. 24'te Tolga'nın hatası az daha konuk takıma gol getiriyordu ki, Giray çizgi üzerinde geçit vermedi. Yine Selçuk ile Colman'ın savunmaya yakın oynaması, bordomavililerin ileride çoğalamamasına neden oldu.
Tek gol de olsa, çok stresli oldukları gözden kaçmayan Trabzonsporluları rahatlattı.

Bitmeyen dakikalar

27 yıl gibi uzun bir aradan sonra şampiyonluğa gitmek elbette çok stresli. İkinci 45 dakikada bordo-mavililer Jaja ve Alanzinho ile rakip savunmayı çok uğraştırdı.
Bu arada Burak'a beklediği toplar gelmedi. Bordo-mavililer ikinci yarı geriye yaslandı ve ileride Burak tek kaldı. Şenol Güneş, Ertuğrul Sağlam'ın Altidore ve İnsua önlemine karşı, savunmayı güçlendirmek ve her olasılığa karşı Ceyhun, Glowacki ve Barış'ı sahaya sürdü. Bordo- mavililer tek golü yeterli görmüş olacak ki, rakip kaleyi unuttu. Bursaspor bu yarıda üstün göründü. Son dakikalarda Umut'un klasik gol kaçırma huyu ise tribünleri kalpten götürecekti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor