15 Eylül 2011 | Perşembe

İnter biiiiiiiiiiiiir

Merak etmeyin gerisi gelecek. Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk sınavında Trabzonspor 28 yıl önce kendisini eleyen İnter'i İtalya'da şaşkına çevirdi . Bordo-mavililer kontrollü oynadı, sağlam bastı ve tek gol ile kazandı. Komutanı Şenol Güneş'in cezası nedeniyle tribünde kalması bile takımımızın hızını azaltamadı. Aksine, hırslı idiler.
Bordo-mavililer tek golle de olsa zaferle dönüyor. Tribünlerden "Bize her yer Trabzon" sesleri yükselirken, rakibini ilk yarıda kontrol eden Trabzonspor, ikinci 45 dakikada kendine geldi ve galibiyete uzandı.
Bu arada kaptan Tolga'yı unutmayalım. Tolga yaptığı kurtarışlarla Trabzospor'un kalesine adeta mühür vurdu. İtalyanlar geldi vurdu ama Tolga'yı geçemedi. Oyunun ilk yarısında ünlü İnter, sağlı sollu sıkıştırdı bordo-mavili takımı. Bu yarıda İtalyanlar kolay geçti orta alanı.
Ancak karşılarında Tolga'yı buldular ve kaptanımızı geçemediler.
Soyunma odasına gol yemeden girilmesi, bordo-mavililer için büyük moral kaynağı oldu, hem de umut ışığı.

TARİH YAZDILAR
Milli takım seçicilerinin gözlerini kapayarak görmezlikten geldiği Tolga, ikinci yarıda da dalga dalga gelen İtalyan ataklarına geçit vermedi. Vittek, Sapara ve Aykut'un oyuna alınışı da bordo-mavili takımın direncini arttırdı.
İlk yarıda savunmayı, gol yememeyi düşünen Trabzonspor ikinci 45 dakikada rakibinin üzerine gitti. İtalyanlar allak bullak oldu. İlk kez Şampiyonlar Ligi'ne çıkan, Trabzonspor bundan önce öteki kupalarda olduğu gibi yine yüzümüzü kara çıkarmadılar. Akıllı bir futbol oynadılar. Sözün özü, galibiyeti analarının ak sütü gibi ak ettiler. Bir tarih yazıldı Milano'da. Kimse şaşırmasın bu sürpriz sonuca. Çünkü bu takım Trabzonspor. Ne sağı, ne de solu belli olur.
Evet, İnter birrrrr. Gerisi gelecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor