31 Ağustos 2012 | Cuma

Pisi pisine veda

Beceriksiz yönetimin bulamadığı golcünün eksikliği bu maçta da hissedildi ve Trabzonspor pisi pisine Avrupa'ya veda etti. Hem de laubali atılan penaltılarda.
Hakikaten yazık oldu. Maçı Onur uzattı. Yoksa Videoton turu maçta alıp gitmişti. Onur, üç kez mutlak gol pozisyonunda geçit vermedi ve duvar ördü.
Avni Aker'den golsüz dönen Videoton'un önce savunmayı, sonra da kontratakla golü düşüneceği belliydi. Öyle de oldu. Macarlar yine orta alanı kalabalık tutup, Trabzonspor'u orada durdurdu.
Henrique golcülük değil, dağıtıcılık yaptı. Savunmadaki Mustafa'nın hataları arkadaşlarını zora soktu. Bereket Onur kalede ve gününde iydi. İlk 45'te Alanzinho, Henrique, Volkan ve Yasin katı markajda idi.
Takımların ikişer mutlak gol pozisyonu vardı. Beceriksizlik ve şanssızlık gol getirmedi. Böyle stresli maçta futbolcuların iyi niyetleri alkışa değer. Hakem, maç boyunca ev sahibine inceden ince sertlik avantajı tanıdı. İlk yarıda evsahibinin savunma kilidini açamayan Trabzon içeri umutla gitti.

Antep maçı önemli
İkinci yarıda da takımlar bir o kalede, bir bu kalede oynadı.
Heyecanlı, güzel ama gol olmadı.
Alanzinho şov yaptı. Mustafa ile Bamba'nın hataları yürek hoplattı.
Hele Onur'un harika kurtarışının hemen arkasından Balazs'ın boş kaleye topu atamaması, Trabzonspor için büyük şans idi. Esas şans, Onur'un kalesinde devleşmesiydi.
90+3 ve 90+4'te Onur gole izin vermeyerek maçı uzattı.
Güneş 110'da Alanzinho'yu yorulduğu gerekçesiyle kenara aldı.
Bu dakikada Macar seyircisi ayağa kalkıp Küçük Brezilyalı'yı alkışlarken, sporun ve seyircinin ne olduğunu gösterdi. Kendi kendime "Allahım biz bu günleri ne zaman göreceğiz" diye sormadan edemedim. Sabaha kadar oynasalar gol olmayacak maçın uzatması da skorbordu değiştirmedi.
Penaltılar biraz da şans idi.
Kazananı da kaybedeni de alkışlamak gerek. Ama böylesine vurdumduymaz topa gelirsen kaybedersin. Neyse bu kadro lig ile Avrupa'yı bir arada götüremezdi.
Bence iyi de oldu. Ama G.Antep maçı için tedbir iyi alınmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor