18 Nisan 2010 | Pazar

Açın önünü!

Hakem hatalarının, duygusal şikenin ya da tamamen duygusal (!) şikenin, bir futbol maçına doğrudan etkisi olduğunu hepimiz biliriz. Ama bir voleybol maçının, bir futbol maçına bu kadar çok etki edeceğini hayal bile edemezdim doğrusu! Evet, Fransa'da oynanan, bizim İstanbul'da hop oturup hop kalktığımız, kimi zaman masaları yumrukladığımız, kimi zaman yumruklarımızı havaya kaldırarak "İşte bu" diye bağırdığımız maçtan bahsediyorum... Meğer tüm Türkiye, sarı-lacivertli temsilcimizin kazanmasını can-ı gönülden isterken, orada derbiyle ilgili neler oluyormuş neler! Şimdi hepiniz, "Ne alakası var?" diye soruyorsunuz! Çok alakası var... Bakınız, Cannes'daki final maçının tribünlerindeki sahnelere... Finalden bir gün önce Mahmut Özgener ile Aziz Yıldırım'ın mesafelerine... Final maçında Özgener ile Yıldırım'ın yakınlaşmalarına... Gerçek söylüyorum, aslında hepsi de son derece doğal, içten ve samimi görüntüler olabilir. Hatta ben de ilk bakışta öyle olduğuna inanıyordum. Ne zamana kadar? Başkan Özgener'in, başkan Demirören'den kendisine gönderilen 'SMS'i medyayla paylaşana kadar!

Vicdan meselesi

Fransa'ya gidene kadar F.Bahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım ile "yıldızı bir türlü barışmayan" TFF Başkanı Mahmut Özgener'in, Fransa dönüşü sonrasındaki "değişimi" için nasıl bir ifade kullanmalıyız? Birini ya severseniz, ya sevmezsiniz... Birisi için ya dua edersiniz, ya da beddua... Ama bir gün sevip, ikinci gün beddua ederseniz eğer bir sorun var demektir! Bu konuyla ilgili nasıl bir yorum yapmak istersiniz acaba? a) Aklım başıma geldi! b) Doğru yolu buldum! c) Zamanı gelmişti! d) Gereğini yaptım! e) Hepsi! Doğru cevabı merak ediyorsanız, bir kısa mesaj yardımıyla öğrenebilirsiniz... Ama kısa mesajı yazarken, sakın kısaltma kullanmayın! Yoksa siz de "Sportmenliğe aykırı eylem" yapmış olursunuz, değil mi? O zaman da size, "15 gün Beşiktaş semtine girememe cezası" verilebilir... TFF Başkanı Mahmut Özgener'e son bir soru... Sayın başkan, siz Fransa'dan döndükten sonra derbiye atanan hakem triosu ve size mesaj attığı için hak mahrumiyeti cezası verilen başkan Demirören için ne düşünüyorsunuz? Size de çok normal geliyor mu, Allah aşkına! Elinizi vicdanınıza koyarak cevap verin... Ve bu cevap Türk futbolunun önünü açsın. Yoksa 'futbol' sadece futbol değil mi gerçekten!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor