03 Kasım 2013 | Pazar

Yıldızlar isterse!

İlginç bir maç olacak bugün Kasımpaşa'da.. Sezona fırtına gibi girerek 4'te 4 yapan, ardından oynadığı son 5 maçta 10 puan kaybeden Beşiktaş; ilk üç haftada 7 puan toplayan, sonrasında oynadığı 6 maçta ise sadece 2 puan alabilen Karabükspor'u ağırlıyor.
Konuk ekip geçen sezon dört büyüklerin adeta 'belalısı' olmuş.
Oynadığı 8 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik, 2 de mağlubiyet almış. F.Bahçe'yi iki maçta da yenerken, G.Saray'a karşı bir kazanıp, bir kaybetmiş, Trabzon'u bir kez yenmiş, bir kez de berabere kalmış. Beşiktaş'a karşı ise ilk maçı kaybederken, ikinci maçta bir puan alabilmiş. Bir Anadolu takımı için dört büyüklere karşı başarı oranları hayli yüksek!
Takımların kadro kalitesine bakarak konuşacak olursak, Beşiktaş'ın bu akşam sahadan galibiyetle ayrılmasına kesin gözüyle bakılabilir... Ancak gelin görün ki, kime sorsanız "Karabük çok iyi takım değil ama zor maç olacak" diyor.

Kolay kazanırlar

Bana göre zor değil, olmayacak da.. Nedeni şu: Karabükspor'u başında Tolunay Kafkas var.. Tolunay hoca, kazanmaya yönelik bir oyun felsefesiyle takımını sahaya sürüyor. Bol pas yaptırıyor, açık futbol oynatıyor, ancak saha içinde birden fazla oyuncusunu serbest bırakıyor.
Kara Kartal, açık oynayan takımlara karşı özellikle yetenekli orta saha oyuncularıyla sonuca gitmeyi biliyor. Oğuzhan'ın formasına kavuşma arzusu, Gökhan Töre'nin yaratıcılığı, Fernandes'in sıra dışı yetenekleri, Almeida'nın da fırsatçılığını konuşturması aynı güne denk gelirse; bugün Kasımpaşa'da siyah-beyazlılar belki de sezonun en farklı galibiyetini alabilir.
Doğrusunu söylemek gerekirse, Beşiktaşlı futbolcuların bunu uygulamaya koyma zamanı geldi de geçiyor bile.. Baksanıza, 10'uncu haftaya gelindi bile.. Göz açıp kapayıncaya kadar geçti vakit.. Şimdi ise kazanma vakti!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor