04 Ekim 2015 | Pazar

Satmayın!

2013-14 sezonunda tanıştı Beşiktaş formasıyla Gökhan Töre... İlk sezonunda 33, geçen sezon ise 43 resmi karşılaşmada görev yaptı...
Klasik bir orta saha oyuncusundan farklı özelliklere sahip olması, onu takımın değişmezlerinden biri yaptı kısa sürede.
Hani 'Top ayağına yakışıyor' derler ya, işte tam da bu tabirin 'görselliği' oldu 23 yaşındaki yıldız...
Bir futbolcunun saha içindeki en önemli özellikleri nelerdir? Top hakimiyeti, sürat, iş bitiricilik, oyun zekası ve takım oyuncusu olma.. Bir göz attığınızda bu özelliklerin neredeyse tamamı Töre'de mevcut...
Abartmıyorum... Topu ayağına aldığında ne yapacağını iyi biliyor, daha da iyisi karşısındaki ne yapacağını kestiremiyor!
Süratli mi? Topsuz alanda belki Jamaikalı sprinter Usain Bolt değil ama topla birlikte drinplig yaptığında geçemeyeceği oyuncu yok... İş bitiricilik özelliği de herkesten 'bir tık' daha fazla... Esas işi olan gol attırmayı iyi yapmakla kalmıyor, attırdığı kadar da gol atıyor.

Her şey para olsaydı eğer...

Oyun zekasına söz söylemek ise futbola ihanet olur. Top daha ayağına gelmeden, nereye ve kime pas vereceğini düşünüyor; düşünmekle kalmıyor aynı zamanda uyguluyor.
Peki Gökhan takım oyuncusu mu?
Bir dönem, bireysel yeteneklerine gereğinden fazla güvendiği için takımına istemeden zarar verse de, yaşı ilerledikçe 'takım' oyuncusu olma yolunda önemli yol kat ettiğini de gözlemliyoruz.
Ne oldu da bu kadar çok Gökhan Töre'den bahsettik... Geçen sezondan bu yana Avrupa'nın önemli kulüplerinin yakın takibinde olan; Arsenal, Atletico Madrid, Aston Villa, Villarreal gibi ekiplerin scout ekiplerinin canlı olarak tribünden izlediği ve "Alınsın" raporu verdiği bir yıldıza her gün teklif yağıyor.
Belki iddialı olacak ama; Gökhan Töre'yi satmak, şampiyonluğu satmaktır! 'Töre'ler Türk insanı için önemlidir, Gökhan Töre de Beşiktaş için çok ama çok önemli. Satmayın, sattırmayın!..
Her şey para olsaydı eğer Real Madrid, C. Ronaldo'yu 250 milyon euro'ya, Barcelona da Messi'yi 300 milyon euro'ya satardı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor