04 Eylül 2009 | Cuma

Susmak da hizmettir

İyi bir hazırlık dönemi geçiren Trabzonspor kendi hedeflerine döndüğünde aynı başarıyı gösteremedi. Sakatlar, hastalar takımın belini büktü. Ligde 4 maçta 4 puan topladı. Lider ile arasındaki puan farkı bir anda 8'e çıktı. Avrupa Ligi'ne ise Play-off maçında veda etti. Yönetim olağanüstü kongrede yetki alamadı. Bir takımın başına gelecek bütün olumsuzluklar geride bıraktığımız bir ay içinde yaşandı. Trabzonspor'da bu yaşananlarda elbette herkesin tuzu var. Yönetimin hem tuzu hem biberi var. Transferde yapılan yanlışlar bardağı taşıran son damla oldu. İki yıldır sağ bek arayan takım bu mevkiyi Serkan Balcı ve Tayfun ile tamir etmeye çalıştı. Dolduramadığı gibi iki oyuncuyu da kaybetti. Tayfun'un son maçta oyuna girerken yuhalanması bunun açık belgesiydi. Sol tarafa alınan oyunculara bir bakın... Yarım düzineyi buldu. Bordo-mavililer sola 20 milyon dolar yatırdı. Yönetim transferde akan damı değil kapı ve pencereyi değiştirince sıkıntıya girdi.

Türk filmlerine çevirdi
Geçen yılın gol ayakları Gökhan Ünal ve Umut Bulut susunca her kafadan sesler çıkmaya başladı. Birlikte 29 gole imza atan iki oyuncuya sanki pranga vuruldu. Ayaklar sustu, kafalar çalışmaz oldu! Bu suskunluk hem yönetimi hem de teknik heyeti sıkıntıya soktu. Kombineyi durdurdu. Trabzoncell hattını kesti! Para musluklarını kireç bağlattı. Kısaca golcüler paraya oruç tutturdu. Farkındaysanız bütün bu olumsuzluklar Fatih Tekke şehre gelince başladı. Zenit'te kadro dışı kaldığında Trabzon'a gelen Fatih Tekke önüne gelene açıklama yaptı. Trabzonspor'a dönme işini Türk filmlerinde olduğu gibi dramatize ederek anlattı. Biz Türkler, Trabzonlular duygusal insanlarız, etkilenmedik desem yalan olur.

Seviyorsan artık sus
Tekke'nin transferine sıcak bakmayan yönetim 'taka'yı batırmayı göze aldı. Birçok haklı nedeni olmasına rağmen derdini bir türlü anlatamadı. Bu tablo kombineye darbe vurduğu gibi takımın golcülerinin de karalar bağlamasına neden oldu. Yönetimin en zayıf halkası oldu. Yine milli maç arası!.. Fatih Tekke'nin Trabzon'a geleceğini duydum. İçimden 'eyvah' dedim. Gel çık işin içinden çıkabilirsen. Ortada zorda olan bir takım var. Fatih Tekke eski takımı ile barışmış gollerini sıralamanın hazzı ile şehre döndü. Baltası keskin. Tek tesellim takımında artık oynaması ve transferin sona ermesi. Fatih Tekke'yi futbola adım attığı günden itibaren tanırım. Futbolculuğuna bir şey diyemem. Allah vergisi yetenekleri var. Diyeceğim tek şey Trabzonspor'u seviyorsan, iyiliğini istiyorsan bu saatten sonra susmalısın. Yok eğer konuşmak istiyorsan işte gazeteciler cemiyeti, işte TSYD. Yap basın toplantısı dök eteğindeki taşları. Bu şehre susarak da hizmet edebilirsin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor