Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

19 Aralık 2009 | Cumartesi

Lider Karabükspor

Ligde son iki haftaya girilirken liderlik el değiştirdi. Bank Asya 1. Lig'de 11 hafta liderlik koltuğunu tutan Konyaspor, Giresunspor deplasmanında 3-2 kaybedip, eli boş dönünce koltuğu Kardemir Karabükspor'a kaptırmış oldu. Konyaspor sıralamada 3. sırada. İlk üç sırada yer alan Karabük, Altay ve Konya 34 puanla art arda sıralanıyorlar. Haftalardır bol gollü galibiyetler ile kasırga gibi esen Karabükspor ise Boluspor deplasmanında berabere kalmasına rağmen tahtın yeni sahibi oldu. Ligde geçtiğimiz hafta 33, bu hafta 32 gol görüldü. Haftanın en farklı skorunu evinde Rize karşısında 6-1 ile Bucaspor elde etti. Boluspor takımı haricinde tüm maçları ev sahipleri kazanırken; haftanın birçok golünün 79 ve 90+'larda atılması dikkat çekti. Haftanın son maçı olan Adanaspor-Ordu maçı ilginç bir olaya tanıklık etti. Adanaspor kalecisi Tolgahan mikrofonu eline alıp tribünlerde oturan kız arkadaşına maç sonunda evlenme teklifi yapınca herkes şoke oldu. "Evet" cevabı ise büyük alkış aldı. Kocaelispor 8. haftadan bu yana süren galibiyet özlemini Mersin İdmanyurdu'nu yenerek giderdi. Hacettepe haftanın en dikkat çeken takımı oldu. 5 hafta kazanamayan mor menekşeler yeni hocası ile seri yakalayan Karşıyaka'yı farklı yendi. Maçın adamı iki gol atan Mustafa Kaya oldu. Erciyesspor'un düşüşü G.Antep BŞB önünde de sürdü. Bugün oynanacak Konyaspor-Altay maçı ilk yarının en kritik ve en dikkat çeken maçı olacak. Fair- play içinde geçmesini temenni ettiğimiz bir maç olsun; hak eden kazansın.

1 puanla 1. oldu
Karabük sonunda muradına erdi. Haftalardır sürdürdüğü amansız liderlik mücadelesinde rakiplerini farklı yenen Karabükspor, zorlu Bolu deplasmanında bir puan alıp liderliğe "Merhaba" dedi. Burak'a maçın golünü attıran Emenike son dakikada bulduğu net pozisyonu değerlendiremedi, takımını galibiyetten etti.1- 1'den sonra iyi oyun çıkaran Boluspor'un ilk 6 yarışı için iddiası sürüyor. Yarenler bugün İzmir'de Karşıyaka ile 3 puan için mücadele edecek.

Dardanel yakalayamadı
Dış sahaların fatihi Altay, İzmir'de zorlanıyor. Karşısında direnen, genç bir ekip olan Dardanelspor'u 3-2 ile zor yenen köklü kulüp, belli ki bedenen bu maça çıksa da aklı Konyaspor maçındaydı. Burak hem attırıp hem atarak maçın adamı oldu. Dardanelspor iyi oyunla kaybetti. Tesellisi bu olmalı.

3G'li, 3K'lı maç
Giresunspor durdu durdu, zirveyi sarstı. Tam 11 hafta liderlik koltuğunda oturan Konyaspor renktaşı Giresunspor tarafından liderlikten alaşağı edildi. Bu maçı Giresunspor için değerlendirirsek; "Güzel oyun, güzel goller, güzel sonuç"; Konyaspor için değerlendirirsek; "Kötü oyun, kötü futbol, kötü sonuç" dememiz gerekir. Bugün yapılacak Konya-Altay maçı 1. Lig'de "Yılın maçı" olmaya aday. Her hafta güzel gollerini seyrettiğimiz Şenol Demirci'yi tebrik ediyorum. Yine jeneriklik bir gol attı.

Bu 'canavar' farklı!
Haftanın kuşkusuz en dikkat çeken maçı; Bucaspor- Ç. Rizespor oldu. Rizespor karşısında adeta gol olup yağan sarı-lacivertli takım; ilk altı yarışındaki en büyük rakibini usta oyuncusu Yunus'un mükemmel oyunu, müthiş golleri ile adeta yerle bir etti. Rizespor'un dış saha maçlarındaki mahkum oyunları, kötü sonuçları devam ediyor. Bu oyunla iddialı olmaları zor.

Körfez nihayet!
İzmit İsmetpaşa'nın sessiz çığlığı (!) 7 hafta sonra "Goool!" diye ayağa kalktı. 8. haftadan bu yana İzmit'te kazanamayan Cihat Arslan'ın talebeleri, mahkum oynadıkları maçta Mersin'i yenerek futbol kamuoyunu şaşırttılar. Körfez'i tebrik ediyoruz. Bu galibiyet Kocaelispor için umut olurken, rakibi için korku tünelini hatırlattı. İlk 6 diye çıkılan yolda şimdi; "Ligde kalalım yeter" mi denilecek? Hacettepe maçının sonucu çok şeylere gebe...

Gaziantep 'oh' dedi!
İstikrarsız sonuçlar alan iki takımın maçında gülen taraf Gaziantep Büyükşehir Belediyespor oldu. Attığı üç golün yanında birçok gollük pozisyonu heba eden Güneydoğu temsilcisi bu galibiyetle derin bir oh çekti. Kayseri Erciyesspor adını zirveden alıyor ama kendisi diplerde. Bu lige adını değil ağırlığını koymalı. Levent Devrim hocadan futbol devrimini bekliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor