Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

16 Ocak 2010 | Cumartesi

Kamp yaramış

Devre arası ile birlikte gazeteniz Fotomaç tüm lig takımlarını geniş bir yazar ve muhabir kadrosu ile "Spor turizminin başkenti" Antalya'da adım adım takip etti. 1. Lig ve TFF 2. Lig takımlarımızla ile ilgili olarak yaptığımız "Fotomaç kamplarda" haber dizisi siz sporseverler tarafından büyük ilgi gördü. Özellikle Bank Asya takımlarımız maçlara nasıl hazırlandı? Kimleri kadrosuna kattı? Kimlerle yollarını ayırdı? İkinci yarı maçlarının öne çıkan takımları kamp analizlerine göre kimler olacak?

Karabük sıkı çalıştı
İlk devrenin en büyük çıkışını yapan Kardemir Karabük bu çıkışını 2. yarı maçlarında da sürdürmek istiyor. Antalya'da daha çok yükleme idmanları yapan kırmızı-mavili takım, yaptığı 3 nokta transfer ile mevcut kadrosuna duyduğu güveni de göstermiş oldu. Sıralamasının aksine rehavete hiç kapılmadan çalıştılar.

Transfere gerek yok!

17 haftalık ilk devre maçlarının 12 haftasını lider götüren Konyaspor ikinci yarıda da bu yarışın içinde hep olmak için devre arasını çok yoğun bir idman temposuyla geçirdi. Hüsnü Özkara'nın yönetime sunduğu,"Kadromuz maraton için yeterli" raporuyla Konyaspor'un yeni isim takviyesi yapmadığını görüyoruz. Ligin en büyük favorilerinden.

Yasaklı İzmir

Antalya kampına katılan en sıkıntılı takımlar maddi sorunlarla boğuşan İzmir takımları oldu. Altay, KSK ve Bucaspor birçok oyuncusunu kaybedip yerlerine adam alamamanın sıkıntısını ileride çekeceğe benzer. Her üç İzmir takımının da borçlarından dolayı transfer tahtaları kapalı. Altay'daki ilginç gelişme ise daha önce teknik direktör olarak görev yapan Feyyaz Uçar'ın bu sefer "teknik danışman" olarak Altay takımına dönmesi oldu.

Kocaeli, Samsunspor
İkinci yarı maçlarının sürprize en açık takımları olarak; Kocaelispor,G.Antep BŞB ve Samsunspor'u buraya not düşüyorum. Ara transfer döneminde önemli oyuncuları bünyesine katan bu takımlardan, özellikle transfer yasağı kalkan Kocaelispor ve Samsunspor'un aldığı isimler dikkat çekti. Güneydoğu temsilcisi G.Antep BŞB ise daha önce formasını giymiş isimlere yöneldi.

Kartal her şeye rağmen

Borçlarından dolayı transfer yapamayan İstanbul'un 1. Lig'deki tek temsilcisi Kartalspor kampı en iyi değerlendiren takımlardan biri oldu. Boluspor'u hazırlık maçında 5-3 yenmeleri bütün dikkatleri İstanbul takımına çekti. Altyapıdan gelen oyuncularla sadece 17 kişilik bir kadro ile lige hazırlanan Kartalspor tüm zorluklara rağmen ilk 6 yarışında olacaktır.

Boluspor geliyor!

Antalya kampını en iyi değerlendiren takımlardan biri de Boluspor oldu. Mustafa Uğur takım şablonu üzerinde farklı alternatif isimlere yöneldiği için hazırlık maçlarını değil oyuncuları kazanmaya yönelmiş çalışmalar yaptılar. Boluspor çok diş kıran takım olarak, ilk 6'yı kovalayacaktır.

Rize-Dardanel belirsiz
İkinci yarıya sıkıntılı hazırlanan Çaykur Rizespor ve Dardanelspor'u ikinci devre maçlarda zor bir süreç bekliyor. Dışarıda zorlanan bir Rize ve içeride kazanamayan Dardanelspor farklı hedeflere oynuyor. Her iki takımın 2.devre maçlarında sürekli kazanmaya ihtiyacı olacak.

Erciyes ve H.Tepe kayıp

Seyircisiz takımlarımızdan Erciyes ve Hacettepe takımları daha önce Süper Lig'de oynamış ama şimdi çok zorda iki takım. Ligin altından kurtulmaları için büyük oyuncu takviyesine ihtiyaçları var. Hâlâ neyi bekliyorlar acaba? Erol Tok ve Levent Devrim adeta risk aldı. Lig bitince kazananı görürsünüz.

Adana ve Mersin

Güneyin iki komşu takımı transferde bir hayli sessiz kaldı. Adanaspor ve MİY ilk yarıdaki kadrosu ile kampa girdi.Mevcut kadrosunu yeterli görüp transfer yapmayan Adanaspor ile sadece 2 ismi kadrosuna dahil eden MİY lig sonunda ilk 6 içinde kalmayı hesaplıyorlar. Bu görüntü ile Mersin için zor günler kapıda. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor