Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

04 Şubat 2010 | Perşembe

Karadeniz haftası

Bank Asya 1. Lig'de 2. yarının en kritik maçının galibi Karabükspor oldu. 42 sarı, 1 kırmızı kartın çıktığı haftada toplam 22 gol izlendi. 20. haftanın çok konuşulan ve sıralamayı sarsan maçında Altay3-0 gibi net bir skorla yenen Kardemir Karabükspor, Süper Lig yolunda büyük bir engeli aşmış oldu. 3. Bucaspor ile lider Karabükspor arasındaki puan farkı da 5'e çıktı. Altay ise 2. yarıdaki büyük düşüşü ile dikkat çekiyor. Deplasmanlarda uzun bir süre kaybetmeyen siyah-beyazlı ekibin çıktığı 2 deplasmandan da puansız dönmesi şaşkınlığa neden oldu. Bir diğer İzmir takımı Bucaspor, Hacettepe karşısında aldığı son dakika beraberliği ile yeniden 3. sıraya geriledi. Konyaspor, Dardanel karşısında zor da olsa kazandı ama tabir yerindeyse öldü öldü dirildi. Uzun süre mağlup götürdüğü maçı 2-1 kazanan Konyaspor, 2. yarıdaki ilk galibiyetini aldı ve yeniden 2. sıraya yükseldi. Dardanelspor ise ikinci deplasman maçını da 1-0 öne geçip, 2-1 kaybetti. Üst üste Haftanın en dikkat çeken durumu Rizespor'un Adanasporberaberliği haricinde tüm Karadeniz temsilcilerinin galip gelmesi oldu. Karabükspor evinde Altay'ı, Boluspor deplasmanda Kocaelispor'u, Orduspor evinde G.Antep BŞB'yi, Samsunspor deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu, Giresunspor İzmir'de Karşıyaka'yı yendi. İzmir takımlarının üçü de kazanamadı. İlk maçta rakibine İstanbul'da son dakika penaltısı ile mağlup olan Giresunspor, Karşıyaka'yı İzmir'de, Samsunspor da Mersin İdmanyurdu'nu Mersin'de yenerek rövanşı almış oldu. Haftanın dikkat çeken bir diğer detayı da Rizespor, Mersin İdmanyurdu ve Kocaelispor'un hocalarının görevi bırakmaları oldu.

Karabük adım adım

Haftanın en önemli mücadelesinde Altay'ı farklı yenen Karabükspor, arayı iyice açtı. Bu maça sıkıntılı ve eksik çıkan Altay son üç sınavında ikinci kez puan alamadı. Mavi-kırmızılı Karabükspor, topladığı 44 puanın 10'unu İzmir takımlarından aldı. Bu karşılaşmada 1 gol atıp, iki de asist yapan Emenike taraftarından büyük alkış aldı.

Buca mı, Konya mı?

Bucaspor
, son dakikada penaltısı ile Hacettepe'yi yenemeyince Dardanelspor'u zor da olsa 2-1 mağlup eden Konyaspor sıralamada ikinciliğe yükseldi. Bu hafta İzmir'de oynanacak olan Bucaspor-Konyaspor maçı nefesleri kesecek. Geçen hafta Bucaspor'a, bu hafta da Konyaspor'a öne geçip yenilen Dardanelspor'u bundan sonra zor günler bekliyor. Çünkü beş maçtır kazanamıyorlar.

Giresun rövanşı aldı
İstanbul' da kazanan Karşıyaka olmuştu. İzmir'de ise Giresunspor sevindi. Alsancak Stadı'nda 17 Kasım 2008'den beri kaybetmeyen Karşıyaka tam 440 gün sonra Giresunspor'a yenilerek büyük bir unvanını da yitirmiş oldu. Çotanaklar, yağmur altında ve zor bir zeminde oynanan maçı kazanmanın yanında 1988 doğumlu genç kalecisi Ramazan Köse'yi de vitrine sürmüş oldu. İlk 6 yarışında emin adımlarla ilerleyen yeşil-beyazlı Giresunspor'u tebrik ediyoruz.

Erciyes uçuşa geçti

Lacivert-siyahlılara ikinci yarıda yan bakılmıyor... Yeni yönetimi, yeni hocası, yeni transferleri ile çıktığı 3 maçta tam 7 puan alan ve yenilmeyen Kayseri Erciyesspor, Kartalspor'u da deplasmanda yenerek adeta "Düşmeyeceğim" mesajı yolladı. Son 3 haftanın en flaş takımı onlar. Transfer yasağı dolayısıyla sıkıntılı günler geçiren, kadro kurmakta güçlük çeken Kartalspor ise bu mağlubiyetle ilk 6 iddiasından uzaklaşmış oldu.

Samsun son anda...

Alt sıralardan kurtulmak isteyen Samsunspor, 1 puan alıp dönmeyi planladığı Mersin deplasmanında son dakika golüyle galip gelip, derin bir oh çekti. Yeni transferlerin takıma katkıları ve uyumu ile güzel oyun Samsunspor için umut oldu. Bu maçta doğduğu şehrin takımına 1 gol atıp birde attıran Turgut adeta profesyonellik dersi verdi. Maçın genç orta hakemi Hüseyin Sabancı ev sahibi taraftar baskısı ve maçın önemine rağmen cesur ve mükemmel bir yönetim sergiledi.

Ordu özleme son verdi

Mor Menekşeler
, yeni hocası Ahmet Akçan ile 5 haftalık galibiyet hasretine Gaziantep BŞB önünde son verdi. Orduspor bu hafta Erciyesspor ile adeta ligde kalma finali oynayacak. Erciyesspor-Orduspor maçı heyecan ve sonucu ile alt sıraları en çok ilgilendiren mücadele olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor