Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

11 Şubat 2010 | Perşembe

İstifa depremi

İkinci yarının da bu haftanın da kısa özetini yapacak olursak: Yenilmezlik serisini 12 maça çıkaran K.Karabükspor emin adımlarla Süper Lig'e koşuyor. En yakın rakibine puan farkı 5 oldu. G.Antep BŞB deplasmanını çok rahat geçen kırmızı-mavililer, ligde az gol yiyen rakibini de 4-0 ile bozguna uğrattı. İkincilik yarışı her hafta Buca ve Konya arasında el değiştirmeye devam ediyor. Bu hafta Konyaspor'u 3-1 yenen Bucaspor yeniden ikinciliğe yükseldi. İzmir takımı, yeni stadında çıktığı 9 maçın 8'ini kazanıp, 1'inde berabere kalarak 'iç saha kralı' oldu. Bucaspor 3-1'lik galibiyetle ilk yarının da rövanşını aldı. Maç sonu Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara istifa etti. İkinci yarının en flaş sonuçlarını Erciyesspor elde ediyor. İkinci yarıda çıktığı 4 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik alan lacivert-siyahlılar, şaşırtmaya ve sıralamada yükselmeye devam ediyor. Bu haftanın mağlubiyet sonrası istifa eden bir diğer ismi Altay Teknik Direktörü Fuat Yaman oldu. Son haftaları sıkıntılı geçiren siyah-beyazlılar, 16. haftadaki Dardanel galibiyetinden bu yana 3 puana hasret. Bu hafta takımının başında çıkan üç yeni hoca da kaybederek ilginç bir başlangıç yaptı. Rizespor hocası Ümit Kayıhan, MİY hocası Ergun Penbe, Kocaelispor hocası Bülent Baturman ilk maçlarını mağlubiyetle kapattılar. Ligde 25 gol atıldı. Ev sahibi 6 takımın galip geldiği haftada 3 takım da deplasmanda kazandı. Haftanın en büyük sürprizini ise Boluspor'u Bolu'da yenen Hacettepe yaptı. 21.haftada hakemler 1 kırmızı, 37 sarı kart gösterdi.

Buldozer gibi

Yaptığı transferlerle ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapan, alacağı sonuç merakla beklenen G.Antep BŞB takımı maçtan önce lider Karabükspor'u zorlayacak diye düşünülüyordu ama olmadı. Ligin en az gol yiyen takımı ile en çok atanını karşı karşıya getiren müsabaka, liderin çok farklı galibiyeti ile sonuçlandı: 4-0. Maça müthiş başlayan mavi-kırmızılı takım, biri penaltıdan olmak üzere 24. dakikada 3-0'ı yakaladı; kapanışı takımın assolisti Emenike yaptı. Bu galibiyet ile 16. haftada liderliği Konyaspor'dan devralan Karadeniz ekibi yenilmezlik sayısını 12 maça, puan farkını 5'e çıkardı.

Bu sefer Buca!

Bucaspor 2 hafta sonra yeniden ikinci sırada. Bucaspor Arena'da çıktığı 9. maçından 8. galibiyetini alan sarı-lacivertli takım, inanılmaz bir iç saha serisi yakaladı ve ilk 2 iddiasını sürdürdü. Bu maç sonrası Konyaspor'un hocası Hüsnü Özkara istifa etti ve görevi bıraktı. 2. yarıya transfer yapamadan giren Konyaspor'da maddi sıkıntılar ve kötü sonuçlarla birlikte düşüş dikkat çekici. Bucaspor başarılı sonuçlarıyla dikkat çekerken Yılmaz Özlem'in ağabey olarak takıma katkısı, özverisi büyük alkış alıyor.

Altay intihar etti!

Ezeli rakibi KSK'ye kaybeden Altay ligde adeta intihar etti. 16. haftadaki 3-2'lik Dardanelspor galibiyetinden bu yana ligde yüzü gülmeyen, galibiyete hasret Altay 'İzmir Derbisi'nde Karşıyaka'ya da kaybederek hem maçı, hem de hocası Fuat Yaman'ı kaybetti. KSK ise Ümit Turmuş ile yükselişini ve ilk 6 iddiasını sürdürüyor. KSK'nin puanı 36, Altay'ın 35.

Adanaspor geliyor!

Ligde hesapları bambaşka olan iki takımın maçında zor da olsa gülen taraf Güney temsilcisi Adanaspor oldu. Ligin son sırasında yer alan Kocaelispor son ana kadar direndiği ve berabere götürdüğü maçta Adanaspor'un genç ismi Okan'ı dikkate almayınca maçı 1-0 kaybetti. Puanını 37 yapan turuncu-beyazlıların artık yeni bir hedefi var: İlk iki! Kemal Kılıç'ın gittiği her takımda gösterdiği yüksek performans dikkat çekici. Sayın Kılıç'ı tebrik ediyoruz.

Çotanaklar seriye taktı
İkinci yarıya hızlı başlayan ve 5 haftadır bileği bükülmeyen Giresunspor, ligde sıkıntılı bir dönemden geçen ve hafta içi teknik direktörlüğe Ergun Penbe'yi getiren Mersin İdmanyurdu'nu 2-1 yendi ve seriyi sürdürdü. Son haftalarda aldığı sonuçlarla gözünü zirveye diken yeşil-beyazlılar bu galibiyetle ikinci yarıya damgasını vuran takım oldu. Giresun, ikinci yarıda oynadığı 4. maçından 10. puanını çıkardı.

Erciyes yükseklerde

Kuşkusuz ki ikinci yarının en dikkat çeken, en flaş takımı Erciyesspor. İlk devrede oynadığı 17 maçta 13 puan ile dip yapan lacivert-siyahlılar ikinci yarı maçlarında 4 maçta 10 puan alarak herkesi şaşırttı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor