Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

05 Mart 2010 | Cuma

Bükülmez bilek!

Karabükspor'un başarısını puan durumu en açık şekilde anlatadursun, bizler buraya başka şeyler de yazmak durumundayız. Yeni başarılarına yeni kelimeler, yeni güzelliklerine yeni övgüler yazmak gibi... Oysa onlar haftaları değiştiriyor, rotayı değiştirmiyorlar. Süper Lig'e koşa koşa, coşa coşa gelen bir takım onlar. Duranlar ise arayı açıyor. İşte Konyaspor, ikinci yarıya puan puana girmişlerdi, şimdi rakibinin 13 puan gerisinde. Dün yok futbolda, bugün var. Herkesin dilindekileri ben de yazayım o vakit; Karabükspor bu ligin misafiri! Başarı alkışsız olur mu; "Alkışlayalım, alkışlayın..."

İzmir haftası
Ligde 23 gol atıldı. 4 deplasman, 2 ev sahibi takım galip. 3 maç berabere sonuçlandı. Ligde 3 İzmir takımı da galip. Kocaeli ikinci yarıda 7'de sıfır yapıp puanla tanışamadı. Dardanel 7. maçında 6. yenilgisini aldı. Rize kazandığı 2 penaltıyı, Bolu 1 penaltıyı kullanamadı. Ligde hakemler 48 sarı, 3 kırmızı kart gösterdiler.

Yenilmez armada
15 haftada tam 13 galibiyet. Ligin adı konulalı beri böyle bir başarı görülmedi. Tabii fark da. Bu hafta sıralamada kendisini yakından takip eden, liderliği devraldığı, ilk yarıda da yenildiği Konya'yı, 1-0 geriye düştüğü maçta 4-1 ile yenince "Karabük'ü artık kimse tutamaz!" kanaati oluştu. 59 gol, 56 puan ve daha şimdiden 3. sıradaki Konya'ya yapılan 13 puan fark. 1. sıra tamam. Saymaya ikiden başlayın lütfen!

Rize fırsatları harcadı
Hafta, tüm nefeslerin tutulduğu, kritik maçlara tanıklık etti. Heyecan sadece şampiyonluk yarışında olmuyor. Üstte de altta da önemli maçlar oynandı. Lider Karabük yarışta 3. sırada yer alan Konya'yı farklı yendi: 4-1. Adana'da oynanan ve nefeslerin kesildiği maçı 3-0 ile Buca kazandı. Haftanın en dikkat çeken skoru son 5 haftanın en dikkat çeken takımı Samsunspor'dan geldi. Boluspor'u Bolu da 2-0 yenen Hüseyin Kalpar'ın öğrencileri emin adımlarla yukarıya tırmanıyor. Boluspor'daki bu düşüş hayra alamet değil. Alt sıraların önemli maçında, Mersin- Erciyes maçında 0-0 ile gol çıkmadı. Bu hafta adeta İzmirliler haftasıydı. Buca, KSK ve Altay haftayı 9 puanla kapatıp "Başarı triosu" oldular. Rizespor 2 defa penaltı kazandığı ama kaleci Bora'yı geçemediği maçta G.Antep BŞB'ye 2-1 yenildi ve alt sıraya düşmeye devam etti. Giresun Ankara'da büyük bir avantajı kullanamadı. 1-0 önde götürdüğü maçta Hacettepe ile 1-1 berabere kalan Çotanaklar, hem kendi hedeflerini hem de rakibinin durumunu tehlikeye attı. Kocaelispor'da hızlı irtifa devam ediyor. İkinci yarıda oynadığı 7 maçta 0 çeken körfez temsilcisi bu maçla umutlarını tamamen bitirdi. Bu maçta son golü atan Altaylı Okay minik yaşına rağmen ustaca bir gole imza attı. Her maçta sahada daha da büyüyor. Zafer Bilgetay ile Altay 3 maçtır mağlubiyet almadı. 3 maçta 7 puan ve yeniden yeşeren umutlar var.

17 dakika yetti!

Lider Karabük artık bu ligin misafiri. Konyaspor'u da farklı yenen mavi-kırmızılı takım hedefe emin adımlarla ilerliyor. İlk 58 dakikasını Konya'nın iyi oynadığı, 1-0 öne de geçtiği maçta, 17 dakikada 4 gol bulan ve farka giden Karabükspor en büyük rakibini kendinden uzaklaştırmış oldu. Skora dönük yorumlarsak; 4 galibiyet 1 beraberlik fark söz konusu. Konyaspor'un sahadan çok saha dışında sıkıntıları var. Bu sahaya da yansıyor.

Müthiş maçtı!
Adanaspor ve Bucaspor müthiş futbollarıyla nefesleri kesti. Özcan Kızıltan'ın cezalı olması sebebiyle sahaya çıkamadığı karşılaşma her iki takımında istekli oyunuyla "Futbol şov"a dönüştü. 3-0 kazanan sarı-lacivertli Bucaspor ilk 2 iddiasında öne çıkan takım oldu. Bu maçta hem Buca hem de Adanaspor sezonun en iyi futbolunu oynadılar. Mehmet Batdal gol atmadı ama asistleri ve mükemmel oyunu ile takımına çok şey verdi. Adanaspor rakibi iyi analiz etmiş ama kale direklerini hesaba katmamış. 3 net topları direklere çarpıp dışarı çıktı. Adanaspor iyi oyunu ile Bucaspor galibiyeti ile alkışı hak eden taraftı.

Buldozer Samsunspor!

Sezonun ilk yarısının tamamında 17 puan toplayan Samsunspor ikinci yarının en fiyaka bozan ve aldığı seri galibiyetlerle en dikkat çeken takımı oldu. İçeride KSK yenilgisi sonrası çıktığı 5 maçı da kazanan Karadeniz temsilcisi bu hafta da düşüşte olan Boluspor'a darbe yaptı. Her anlamda örnek bir kulüp olan Boluspor'da ilk 6 iddiasındaki bu düşüş çok manidar. Şimdi susmak değil,konuşmak zamanı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor