Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

26 Mart 2010 | Cuma

Tescilli şampiyo...

Karabükspor doludizgin gidiyor. Denizcilik söylemi ile ifade edersek; "Kara göründü!" En yakın takipçisi Buca'yı İzmir'de 2-1 yenen Mavi Ateşler artık işin sonunu getirmek üzere. Buca evinde oynadığı 13. maçta ilk defa kaybederken Karabük dış sahada 25. puanını aldı. Karabük'ün Altay'dan aldığı Yasin attığı 14. golle takımına tam 16 puan kazandırıp tüm dikkatleri üzerine çekti. Bitime 7 hafta kala üçüncü sıradaki Adanaspor'a 16 puan, son sıradaki Kocaeli'ye 49 puan fark yapan Yücel İldiz'in talebeleri bu hafta İzmir'de oynayacakları KSK maçında belki de şampiyonluk turu atacak. Net olarak yazabiliriz, bu şampiyonluğu Karabükspor hak etti. Kaçması bir mucize olur ki, bunu tasavvur dahi edeni duymadım. Fotomaç gazetesi olarak mavi-kırmızılı takıma şimdiden tebriklerimizi gönderiyoruz.

İzmir üçü birden!

27. hafta maçları 4 ev sahibi, 3 deplasman takımının galibiyetiyle sonuçlandı. 2 maç da berabere bitti. Bu hafta 23 gol filelere giderken; hakemler 45 sarı, 1 kırmızı kart gösterdi. Üç İzmir temsilcisi de aynı anda kaybederek 24 ve 25. haftaya nazire yapmış oldular. Altay-Adana maçında gülen taraf Adana oldu. Konyaspor'da 90. dakikada tam dönüyor denilen şans 90+3'te kahır olarak geri geldi. 1-1'lik skor ne kendisine ne rakibi Rize'ye yaradı. Bolu durdu, durdu Gaziantep'te patladı. Ligin ikinci yarısında en iyi grafiğe sahip takımı G.Antep BŞB'yi 4-0 ile bozguna uğratan kırmızı-beyazlılar ilk 6 için yeniden iddialı konuma geldi. Samsun 5 maçlık galibiyetler serisinden sonra berbat 3 maçlık mağlubiyetler serisi yaptı ki artık sıralamada kritik bir noktadalar. Bu maçı kazanan Giresun bu hafta oynayacağı Buca maçıyla adeta ligin sıralamasını belirleyecek. Dardanelspor'a haftalar sonra galibiyet şansı veren Kocaelispor ikinci yarıda oynadığı 10. maçında da galibiyet alamadı. Kocaeli gibi Hacettepe takımı da iki yıl üst üste küme düşme korkusunu hisseden takımlardan. Bu hafta Erciyesspor'a da kaybedince işi zora girdi. Kartal ile berabere kalan MİY ve evinde KSK'yi yenen Ordu kozlarını Mersin'de paylaşacaklar.

İlk gülen değil son gülen

Ligde evinde kaybetmeyen iki takım, sıralamada bir birini takip eden iki takım, ligin en çok gol atan iki takım. Süper Lig özlemli İzmir'de hınca hınç tribünler önünde oynandı maç. Bucaspor fırsatçı golcüsü Yunus ile daha 2.dakikada gol buldu ve geriye yaslandı. 1-1'den sonra Emenike'siz Karabük adeta yarı sahasına hapsetti Bucaspor'u. İzmir'den beğenilmeyip gönderilen(!) Yasin takımı adına 14. golü, 16. puanı getiren golü attı. Bu hafta Giresunspor- Bucaspor maçı nefesleri kesecek.

Fevzi, Fevzi, Fevzi...

Buca'nın kaybıyla Altay-Adana maçı daha bir önem kazandı. Sezon başından bu yana kritik gollere imza atan Fevzi Özkan, altın değerinde 3 puanı takımına kazandırırken, ikincilik için de takımını yeniden potaya soktu. Altay'da kadro darlığı iki haftadır siyah-beyazlılarda kötü sonuç olarak kendini gösteriyor.

Konyaspor son anda!
İlk yarıyı averajla ikinci sırada bitirmiş, 16. haftaya kadar da bu ligin liderliğini yapmış bir takımın bu serisi akılları karıştırıyor. 10 maçta 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet. Rize önünde 90. dakikada şans döndü derken 90+3'te maç 1-1 bitti. Hem de son 6 deplasmanında 1 puanı kendinden, Konya'dan alabilen Rize'ye karşı. Her iki takım için de tehlike çanları çalıyor.

Hoş geldin Bolubeyi!

Geçen hafta 5 gollü bir galibiyet alan G.Antep BŞB bu hafta 4 gollü yenilgiyle şok yaşadı. Bolu bu galibiyetle ilk 6 için iddialı konuma geldi. G.Antep temsilcisi Dardanel ve Kocaeli gibi 7 mağlubiyetle iç sahanın en çok kaybedenlerinden.

Giresunspor geliyor!

Hep söylüyoruz, Giresun bu ligin en iyi takımlarından diye. Karadeniz derbisinde Samsunspor'u da yenerek ilk 6için oldukça iyi avantaj yakaladı. Bu hafta oynayacakları Buca maçı sadece kendisi için değil rakibinin takipçileri içinde büyük önem taşıyor. Samsun için söyleyecek son söz, "Puan durumunuz hiç iç acıcı değil, artık kendinize gelin!" demek olacak.

Orduspor "Oh" dedi

Ordu iddialı takımlara çelme takmaya devam ediyor. Karabük'e ilk yarıda son yenilgiyi tattıran, geçen hafta berabere kalıp süksesini bozan mor menekşeler, bu haftada İzmir'in ilk 6 şansını kovalayan takımı KSK'yi Volkan'ın attığı tek golle geçerek ligde kalma şansını arttırdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor