Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

19 Temmuz 2010 | Pazartesi

Kamp kulisleri

Kızılcahamam, Gerede, Bolu, Davraz derken, şimdi de İzmit Kartepe, Rize ve Fethiye'den kamp izlenimlerimizi aktaracağız. Süper Lig takımları yeni sezon hazırlıklarına erken start verip çalışmalara erkenden başlamışlardı. "Sadece onlar mı çalışıyor, başka ligden başka takımlar yok mu" derken, Bank Asya 1. Lig ve TFF 2. Lig'den de erken çalışmalara başlayan takımları gördük kamp merkezlerinde. Öyle ki geçen yılı sıkıntılı geçiren Mersin İdmanyurdu, Kızılcahamam Patalya Tesisleri'nde ikinci etap çalışmalarına, Kartalspor Bolu'da, Adana- spor Kartepe'de ilk etap çalışmasına başladılar. Bir de kendi tesislerinde yeni sezon hazırlıklarına başlayan takımlarımız oldu. Bu ekipler ise şunlar:

DİNLENMEK YOK!
Denizlispor, Karşıyaka, Altay, Giresunspor, Boluspor, Akhisar Belediye, Tavşanlı, Fethiyespor, Çorumspor gibi. Tabii tüm bu çalışmaların yanında, Diyarbakırspor ve Samsunspor'un yaşadıkları yönetim ve ekonomik bunalımından dolayı hâlâ sahaya inemediklerini de söyleyelim. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Samsunspor'un tecrübeli hocası Hüseyin Kalpar'ın her zaman ümidini yitirmemiş olması, takımıyla ilgili pozitif konuşması dikkatlerimizden kaçmadı. Fotomaç olarak gezdiğimiz kamp merkezleri içerisinde deklanşörlerimize yakalanan enstantaneleri ve kulisleri sizlerle paylaşacağız. İşte kamp ortamında bizim ağımıza takılanlar...

* * *

RİZESPOR 'ÜMİT'Lİ!
2010-11 sezonu hazırlıklarınra kendi tesislerinde başlayan Çaykur Rizespor, çalışmalarına Isparta Davraz'da devam ediyor. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu yılda hocaları Ümit Kayıhan. Tecrübeli hoca, geçen yılın o ıstıraplı finalinden gerekli dersleri çıkarmışa benziyor. Atmacalar, bu sezon iyi bir kadro kurmak adına ince eleyip sık dokumuşa benziyor. Bu doğrultuda şu ana kadar tecrübeli ve iddialı bir kadro kurduklarını gördük. Kendi kurmadığı bir kadro ile yola çıktı için geçtiğimiz sezon hocaya kızmadık. Zor haftalar yaşadı. Gerçek Ümit Kayıhan farkını görmek için yeni sezonu bekliyeceğiz. Eleştirmek için değil tabii ki alkışlamak adına...

* * *
KIRIKHAN HEDEF BÜYÜTTÜ
TFF 3. Lig'e çıktığı sezon Yükselme Grubu ve extra play-off oynamayı başaran ve 2. Lig'in adeta kapısından dönen Kırıkhanspor, yeni sezondanda oldukça ümitli. Bu doğrultuda hedeflerle örtüşen Haluk Bulgurlu hoca ile anlaşmışlar.Vira Bismillah...

* * *

ÖMER 'UZAY LİGİ'NE HAZIRLANIYOR!

Herkes 2010 Dünya Kupası'nın resmi topu 'jabulani'yi tartışadursun, Turkcell Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'da deneyimli kaleci Ömer'in, Kızılcahamam'daki son idmanlara getirdiği 'response ball' topu tüm dikkatleri üzerine topladı. Farklı yönlere zıplama özelliği olan bu top, dış görünümüyle bir nevi uzay araçlarını da andırıyor. 35 yaşındaki tecrübeli kaleci, meşin yuvarlağı reflekslerini geliştirmek, şaşırtmalı gelen toplara dikkatleri vermek için yurtdışından özel olarak getirttiğini söyledi. Ne diyelim. Örnek profesyonelliği ile Ömer her zaman bir adım önde. Bravo!

* * *
KOCAELİSPOR 'ÖZÜNE' DÖNDÜ...
Aslında geçen yıl başlattıkları zoraki durum; yani gençleştirme, yani öze dönme olayı doğru idi. Bu dönüşüm Kocaelispor'u iyi yerlere de taşıyacaktı. Olmadı. Ara transferlerin hem sonucu, hem faturası çok ağır oldu. Hem nakdi, hem de sonuç olarak hüsran. Sonrasında "Pardon!" dediler ama iş işten geçti. İki sezonda iki lig düştüler. Şimdi zoraki olarak yeniden öze döndüklerini görüyoruz. Mecburlar. 12 eski oyuncu takımdan ayrılmış, transfer yasakları da söz konusu. Genç oyuncularla yola çıkarlarken takımın başına da eski futbolcuları Soner Alp'i hoca olarak getirdiklerini gördük. Zorluktan da olsa, mecburiyetten de olsa, "Bu sefer ısrar edin" demek geçiyor içimden. Kendi çocuklarınızla, "Başardım!"

* * *

 DAVRAZ'A TAM NOT
Isparta Davraz Kayak ve Kamp Tesisleri'ne Trabzonspor ve Gaziantepspor'dan tam not. Mükemmel doğası ile son yılların en dikkat çeken tesislerinden biri olan bu merkez diğer takımların da yakın ilgisini çekiyor. Gaziantep Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ve Trabzonspor Antrenörü Ünal Karaman, "Davraz'ı nasıl buldunuz?" şeklindike sorumuzu, "Muhteşem.. Sessiz sakin. 4 tane çim sahası olması, gözlerden uzak olması çalışma ortamı olarak ideal bir imkan sunuyor. Burada huzur bulduk, çok beğendik" diye yanıtladılar.
* * *
MERSİN&YEŞİLOVA
Geçtiğimiz sezonu sıkıntılı bir şekilde tamamlayan Mersin İdmanyurdu bu yıl işe çok sıkı sarıldı. Avrupa patentli teknik adam Yüksel Yeşilova ile yola çıkan güney temsilcisi, baştan sona revize ettiği kadrosu ile daha ilk maçtan korku saldı. Antalyaspor ile golsüz berabere kaldılar. Kızılcahamam'da 2. etap hazırlıklarını sürdüren takımda kimler var, kimler. İngiltere'den Bangura, Diyarbakırspor'dan Erdal Güneş, Altay'dan Şehmuz, Azerbeycan'dan Gurbanov, Giresunspor'dan Musa Kuş, Eser Altun, Hajduk Split'ten Targino. Yeşilova "Hedefiniz ne?" şeklindeki sorumuzu şöyle yanıtladı: "85. yılında başarıyı hedefleyen takım, ses getiren oyuncularımla 27 yıl sonra Süper Lig'e çıkmak istiyoruz." Sıkı çalıştılar. Bekleyip göreceğiz, kırmızı şeytanlarda zor günler güzel günlere dönüşecek mi!
* * *

HÜSNÜ ÖZKARA'NIN YEŞİL-BEYAZ AŞKI!

Bank Asya 1.Lig'de geçtiğimiz sezon Konyaspor ile lige başlayan Hüsnü Özkara daha sonra takım çalıştırmadı. Sezon sonunda o Konyaspor, Süper Lig'e çıktı. Bu sezonda ise Giresunspor ile yola çıkıyor. "Bundaki ilginçlik ne ki?" diyorsunuz, değil mi? Anlaştığı takımın renkleri. İki yıl üst üste yeşil-beyaz renklerle yola çıkması hoca için enteresan bir tesadüf mü, aşk mı anlamak istiyoruz. Ne diyorsun Hüsnü hoca, Bursaspor Süper Lig'de, Konyaspor Bank Asya 1.Lig'de bu renklerle şampiyon oldular. Sıra bizde mi demek istiyorsun? Vardır yeşil-beyaz tercihinin bir kerameti...

* * *
BOLUSPOR'DA BAYRAK DEĞİŞİMİ
başkanını değiştirmedi, hocasını da yeniledi. Efsane başkan Necip Çarıkçı'nın ardından, halasının oğlu Emin Semercioğlu kulübün 14. başkanı oldu. Yeni başkan, kongre sonrasında takımın başına ligin bilinen hocası Levent Eriş'i getirdi. Hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdüren Boluspor'da, gördük ki neşe hakim. Takımda sıfır kilometre bir heyecan hemen hissediliyor. Herkesin içi kıpır kıpır. "Balayı Süper Lig'e kadar sürer mi?" diye sorarsanız, orada durup; "Sonuçları bir görelim, bir daha konuşalım" derim.
* * *
ŞİFO MEHMET ADIM ADIM 
Mehmet Özdilek, nam-ı diğer Şifo Mehmet. Futbolculuğunda da en alttan başlayıp en üste tırmandığını biliyoruz. Mehmet Babalık, onu önce Samsun'dan Kahramanmaraş'a getirmiş. Sonrasında Beşiktaş'a yürümüş, dev bir futbol ismi olmuştu. Şanssız bir milli takım serüveni sonrasında Antalyaspor'da teknik adam olarak işbaşı yaptı. Bazıları gibi paraşütle çıkmak yerine, o yavaş yavaş ama emin adımlarla ve de başarıyla geliyor. Duruşu, edası, iş ahlakı ile "Ben liderim arkadaş!" der gibi. Böyle devam Şifo...
* * *

ADANASPOR, KARTEPE'Yİ SEVDİ!
Her takım her sezon hazırlıklarını başka kamp merkezlerinde yaparken Adanaspor Kartepe'den vazgeçemiyor. Son üç sezon tüm hazırlık kampını İzmit Kartepe'de yapan turuncubeyazlı takım belli ki buranın ortamından ve doğasından oldukça memnun. Kulüp Başkanı Bayram Akgül'e neden Kartepe diye sorduk; "Kaldığımız ilk sezon takımımız burayı çok sevdi. Tesis, saha ve ulaşım anlamında çok iyi. Kartepe'yi ilk keşfeden takımlardan biriyiz ve buradan çok memnunuz" ifadelerini kullandı.
* * *

FETHİYE BAŞA OYNUYOR
TFF, bu sezon 2. Ligleri iki grupta toplayıp torba sistemi ile tüm ülkeye dağıtacağını söyleyince tüm takımlar iddialı kadrolar kurmanın, iyi transferler yapmanın peşine düştüler. Üstte de altta da çetin maçlar izleyeceğiz. Bu doğrultuda hazırlıklarını ve transferlerini hızlandıran bir takımımız da Ege'nin gözde takımı Fethiyespor'du. Teknik direktör Erkan Sözeri sorumluluğunda kendi tesislerinde çalışmalara başlayan Ege temsilcisi, şu ana kadar 9 oyuncuyu kadrosuna dahil etti. Geçen yılki kemik kadroyu koruduklarını, nokta transferlerle kadroyu güçlendirdiklerini söyleyen genç çalıştırıcı Sözeri; "İki gruplu ligde güçlü olmak zorundayız. Buna hazır bir kadro ile başa oynayan bir takım olmayı düşünüyoruz. Zirveyi zorlayacak ve bunu başaracak potansiyele sahibiz" şeklinde konuştu.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor