Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

26 Ağustos 2010 | Perşembe

Dakika 1, olay 1...

Bank Asya 1. Lig'de yeni sezon kısır sonuçlar, bol beraberlik ve istenmeyen olaylarla start aldı. Sezonun açılışında Adanaspor ve Mersin İdmanyurdu arasında oynanan "Güney Derbisi" futboldan daha çok olaylarıyla ön plana çıktı. Çıkan arbedede 20 taraftar, polis ve kameraman yaralandı. Her iki takımın teknik direktörü hakem tarafından tribünlere gönderildi. Aynı zamanda Adanaspor yöneticisi(!) olan Adana Emniyet Müdürü Salih Kesmez olayları önlemede, arbedeye el koymada yetersiz kaldı. Daha ilk haftadan yaşanan olaylar "Futbolda Şiddet Yasası"nın önceliği ve önemini bir kez daha akıllara getirdi.

Lig kısır bir başlangıç yaptı
Ligin ilk haftasında 10 gol gördü sporseverler. Aşırı sıcak ve Ramazan ayında oynanan maçlar futbolun temposunu, tribünlere gelecek sporseverleri ve atılacak gollerin sayısını bir hayli etkiledi. Ankaraspor'un daha ligler başlamadan düşürülmesi ile Kartalspor ilk haftanın en kolay galibiyetini(!) alan takımı oldu. Ligde toplam 8 maç oynandı. İlk haftanın iç sahada galip gelen takımları Güngören Belediye'yi yenen Denizlispor ile Boluspor'u 2-1 yenen Giresunspor olurken; dış sahanın tek galibiyet alan takımı Diyarbakırspor'u seyircisiz maçta ve son dakikalarda bulduğu gol ile 1-0 yenen Çaykur Rizespor oldu. Bu maça lisansları yetiştiremediği için A2 takımı ile çıkan yeşil kırmızılı Diyarbakırspor sahada gösterdiği direnişle alkış aldı. İlk hafta tam 5 maç berabere biterken bu beş maçın üç tanesi golsüz sona erdi.

İlk hafta olanlar...
Hakemler ilk haftada futbolculara, 37 sarı ve 1 kırmızı kart gösterdi. İlk haftada atılan goller ise, 9 ayakla, 1 kafa ile filelere gitti. Gollerin 4'ü ilk yarıda atılırken 6'sı ikinci yarıda filelere gitti. İlk hafta penaltı golü olmadı.

Horoz erken öttü!
10 sezon sonra ilk kez Bank Asya 1. Lig'e düşen Denizlispor yeni ligine galibiyetle başladı. Her iki yarıda bulduğu gollerle galip gelen takım yeni hocası Hamza Hamzaoğlu'na da iyi bir jest yapmış oldu. Güngören ise zorlu deplasmanda oynadığı oyunla göz doldurdu. Ligin şakası yok, her takım güçlü.

Adana'da olay var!
Adana-Mersin
derbisinde çıkan olaylar maçı gölgede bıraktı. Saat 21'de oynanmasına rağmen hava sıcaklığı tam 37 dereceydi. Her iki takımın da oynadığı futbol vasatı geçmedi. İlk yarıda Keremyaptığı kurtarışlarla takımında güven veren isimdi. Adanaspor Emre Aktaş ve Ersan Gülüm'ü çok arayacak gibi. Mersin İdmanyurdu komple yenilediği takımı ile ligin ilerleyen haftalarında potaya girebilir. Şehmuz ve Yunus ileride tehlikeli olacaklarının sinyallerini verdiler.

KSK'nin belalısı
Tam 15 futbolcu ile kadrosunu revize eden KSK, 1. Lig'de bir türlü şansının yaver gitmediği G.Antep BŞB'yi yine yenemedi. Özellikle ikinci yarı Gaziantep temsilcisi göz dolduran bir oyun ortaya koyarken, KSK'nin zamana ihtiyacı olduğu gözüktü.

Tavşanlı iyi başladı

Son dört yılda yaptığı inanılmaz yükselişle amatör ligden 1. Lig'e yükselen Tavşanlı Linyitspor deyim yerindeyse ligin kıdemlisi Altay'ı elinden kaçırdı. Yakaladığı atakları gole dönüştüremeyen kırmızı-siyahlılar ilk maçta puanla tanışmış, lige iyi başlamış oldu. Altay da kendi bünyesinden yetişen oyuncularla yola çıkılması, mali portrenin zorluğu siyah-beyazlıları çok etkileyecek gibi. İyi bir ışık veremeyen takım görünümündeydiler.

Giresun ilk defa
Haftanın en keyifli maçında iki dost takım karşı karşıya geldi. Giresunspor adeta mağlup başladığı maçı, Ümit Tütünci'nin iki golüyle lehine çevirmeyi başardı. Giresunspor, 1. Lig'deki 4. sezonunda ilk defa lige galibiyetle başladı. Boluspor, flaş transferleri ile ligin ilerleyen haftalarında çok can yakacaktır. Yarışta olacakları oynadıkları oyunla apaçık gözüktü.

Rize kazandı ama...
Diyarbakır piyangosu. İlk hafta maçına aldığı yeni oyuncuların lisansını yetiştiremeyen Diyarbakırspor, Çaykur Rizespor maçına A2 takımı ile çıktı. Seyircisiz maçta 86. dakikaya kadar direnen takım maçı 1-0 kaybetti. Bu maçta galip gelmesine rağmen yeşil-mavili Rize temsilcisinin geçen yıldan kalan deplasman fobisinin devam ettiği gözüktü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor