Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

14 Ekim 2010 | Perşembe

Zirvede deprem!

Bank Asya 1. Lig'de ilk 5 sırada yer alan takımların hepsinin puan kaybı yaşadığı şok bir 7. hafta yaşadık. 17 golün atıldığı bu haftada; lider Denizli, takipçisi Erciyes ve zirve yarışında yer alan Bolu'nun berabere kaldığı, Ordu ve Rize'nin ise yara aldığı bir hafta oldu.
İki ev sahibi, iki de deplasman takımının galip geldiği haftada 4 maç beraberlikle sonuçlandı.
Ligin yeni takımı Tavşanlı, Giresun deplasmanında öyle bir sonuç aldı ki adeta deprem etkisi yaptı. Kırmızı-siyahlı takım, Giresunspor'a karşı sadece ilk gol, ilk galibiyet, ilk deplasman üç puanı ile tanışmadı, ev sahibi takımın teknik direktörü Hüsnü Özkara'yı da görevinden etti.

Bu hafta iki Ege temsilcisi Altay ve Tavşanlı deplasmanda galip gelerek haftaya damgasını vuran takımlar oldu. Tavşanlı, birçok ilki bu hafta yaşarken ilk 3 puan ile de tanışmış oldu.
Altay, yeni hocası Coşkun Demirbakan ile çıktığı ilk maçı deplasmanda kazandı. Denizli, Akhisar ve Karşıyaka takımları haftayı 1 puanla kapattı. Ligde 2 namağlup takım kaldı. Lider Denizli ve takipçisi Erciyes bu acıyı tatmadı.

Akigo-Diyar: Kader birliği
Bu sezon 1. ligde hiç kazanamayan Diyarbakır ve Akhisar oldu. Şu ana kadar Diyarbakır çıktığı 6, Akhisar 7 maçından hiç 3 puan almayı başaramadı ve şanssızlıklarını kıramadı.

7. hafta bilançosu
7 haftada, gollerin 4'ü ilk yarıda, 13'ü ikinci yarıda atıldı. Bunların 10'u ayakla, 7'si de kafayla fileleri sarstı. 7. haftada, 34 sarı, 2 kırmızı kart gösterildi. Ligin başından bu yana Toplam 118 gol filelere gitti.
En çok gol atan takım ise Denizlispor oldu (17). İlk iki hafta sıfır çeken, 5. hafta sonunda sadece 3 beraberlik ile 3 puan toplayabilen Gaziantep BŞB ise yeni hocası Erol Azgın ile birlikte arka arkaya galibiyetler aldı ve puanını 9'a çıkardı. BŞB önce Giresun, sonra da Rize'yi aynı skorla 3-0 yenmeyi başardı.

Horoz ötmedi!
Hafta içi haciz, hafta sonu da Kartalspor lider Denizlispor'u kötü sarstı: 1-1. Kartalspor lider karşısında tam tekmil defansif bir oyun sergileyip zorlu deplasmandan 1 puan almayı başardı.
Denizlispor, bu sezon kendi evinde ikinci defa beraberlik alırken, Kartalspor çıktığı üçüncü deplasmanda da yenilmedi.

Erciyes şeytana uydu
Rakiplerinin puan kaybı yaşadığı bir haftada Erciyes büyük bir fırsatı değerlendiremedi: 1-1.
Mersin, önce Yunus ile öne geçti ama sonrasında 10 kişi kalıp zor dakikalar yaşadı.

Seri Gazi...
Gaziantep BŞB, Erol Azgın komutasında üçer üçer, üç puan almaya, iki Karadeniz temsilcisini aynı skorla evine yollamaya devam ediyor.
Maçın adamları, kalede güven veren Fırat ve bir gol atıp bir asist yapan golcü Abdullah Halman oldu.
Mavi-beyazlılar, iki haftada 6 golle aldığı 6 puan ve 6. sıraya yerleşmenin sevincini yaşadı.

Komutansız Ordu
Altay durdu durdu Ordu'da patladı. Zorlu Karadeniz deplasmanına 7 as oyuncusu olmadan ve yeni hocası Coşkun Demirbakan nezaretinde ilk defa çıkan siyah-beyazlılar mükemmel oynayıp, deplasmanda ilk defa kazanmayı başardı.
Ligin iddialı kadrosu Orduspor'da iç saha kayıpları devam ediyor. İçeride oynadığı 4. maç sonunda tam 5 puan kaybettiler.

Boluspor sefasını süremedi
Dışarıda kazanan KSK, içeride son dakikada yenilmekten kurtulan Boluspor, İzmir'de hem kozlarını, hem de puanları paylaştı: 1-1. Ev sahibi takım KSK, adeta içeride rekora koşuyor.
Kendi evinde oynadığı 4. maçında 4. beraberliğini alan KSK, Boluspor'u yenemeyerek iç sahada galibiyete hasret kaldı.

"Hüsnü" Niyet !
Giresunspor kaybetti, Tavşanlı Linyitspor siftah yaptı. Dışarıda hep kaybeden, içeride firesiz olan Giresunspor, bu maça kadar gol dahi atamayan rakibi Tavşanlı Linyitspor'a 1-0 yenilip üç puanın yanında Hüsnü Özkara'yı da kaybetti.
Karadeniz ekibinde yönetim, tecrübeli hoca ile yolları ayırıp yeni teknik adam arayışına başladı.

Samsunspor üzüldü
Hafta içi televizyon yayını tercihi yüzünden bir hayli tartışılan maçın tartışılmayan yönü sonucu oldu. En son 21 Şubat 2010 tarihinde Hacettepe'yi yenen Samsunspor, tam 225 gün sonra Adanaspor'u da yenerek kendi evinde ilk defa 3 puan kazandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor