Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

16 Ekim 2010 | Cumartesi

Neden susuyorsunuz?

Almanya'ya yenildik, "Normal!"; Azerbeycan'a yenildik, "Anormal" denildi. Önce sıralamadaki yerimiz, sonra rakibin sıralamadaki yeri teraziye konuldu. Kimin umurunda!
Kazanınca ortaya çıkan, kanal kanal gezenler, bulduğu her mikrofona konuşanlar maalesef kaybedince birden kayboluveriyorlar.
Soruyoruz, cevap gelmiyor. "Bu mağlubiyetin sorumlusu kim, suçlusu kim?" diyoruz, "El hak biz bilmiyoruz, biz değiliz!" diyorlar.
Şu göreve getirdiğiniz,"Yardımcı (!) kadronuz ne iş yapar, nerelerden sorumlu, ne kadar para alıyorlar?" diyoruz, kimse konuşmuyor.
Tüm futbol kamuoyu soruyor; "Kendi takımında oynamayanları milli takıma kim çağırıyor, bu tercihlerin sebebi ne ?" Yine cevap yok, yine sessizlik. Daha iki gün oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek sordu, cevap gelmedi." Amerika'ya davet edilenlerin sadece taksi faturası tam 325 bin dolar tutmuş!"
Doğru mu bu? Davet edilen bu kişiler kim, niye davet edildi; bu çağrılan isimlerin, size yakın özel olanları var mıydı? TFF bünyesinde ne kadar kişi sizin döneminizde işe başladı, görevleri ne, ne kadar maaş alıyorlar?
Sponsor gelirleri ne kadardır, bu paralar nerelere, ne zaman , ne kadar harcandı? Bu harcamaların ne kadarı futbola yapılmıştır? Sessizliğe devam mı, cevap verecek misiniz?

* * *
ETİK"ET"
Türkiye Futbol Federasyonu, Bucaspor hocası iken Eskişehirspor'a imza attığı iddia edilen Bülent Uygun'u ve Eskişehirspor'u TFF Etik Kurulu'na şikayet etti. Çok fazla uzağa gitmesin, İzmir'de kendilerinin de çok yakından tanıdığı bir başka isim, bir başka kulübe benzerini yaptı, hiç duydular mı acaba? Ahlaklı olmayı Bülent Uygun'dan bekliyorsunuz da başkasına niye "kılıç kalkan" oluyorsunuz?

ARDA VAKASI!
Kimse kusura bakmasın, iki damla gözyaşı akıttı diye Arda'nın "Şerefsizler!" lafına tahammül göstermek durumunda değiliz. Beckham çiftini hemen her gün okumuyor muyuz? Her yaptıkları haber.
Onları da üzen, ağlatan, sevimsiz haberler çıkıyordur elbette. 22 yaşındasın, göz önündesin, G.Saray'ın kaptanısın, milli oyuncusun ve de tanınmış biri ile birliktesin. Kimle gezdiğin, nelere sahip olduğunun hiç mi hiç önemi yok bizim için! Hayatında önemli olmanı sağlayan şeylere verdiğin değer ne kadar yer kaplıyor? Buna cevap ver.


GÜLÜ-YORUM
Daha kaç gün oldu şunun şurasındada, A Milli Basketbol Takımı büyük bir başarı ile Dünya 2. si olmuştu. Ne garip, bu derece üst seviyede olan basketbolumuz bu hafta start alan lig kendini yayınlatacak bir TVkanalı bulamamış. İyi, hoş da bu çocuklar kendilerini nasıl gösterecekler? Güler misin, ağlar mısın!

ALİ GÜLTİKEN
Öncelikle karıncayı incitecek biri değildir; çok da severim. Ama buna rağmen onu buraya taşıyan iki açıklaması oldu. Ali Gültiken ve Göztepe markaları yan yana geldi, "Şampiyonluğa oynuyorum" demenize gerek yok dedim. Sportif Direktör olarak sarı-kırmızılı takımda işbaşı yaptı ve dakika bir, "Rakibimiz yok!" diye sevimsiz bir açıklama yaptı. Bu rakiplerine saygısızlık, hafife alan da bir açıklamaydı. Kurulan kadro çok güçlü olmasına rağmen şu ana k adar istenen sonuçlar maalesef gelmedi. Sayın Gültiken, takımını tenkit edip, yanlışlarını aramak yerine; "Hakemler, hakem bölgeleri, haksızlık yapılıyor" demeye başladı. Ona diyeceğim şu; "Sahada konuşan bir Göztepe özlüyoruz, saha dışında değil."

BOLUSPOR
Bolu camiası; sahada rakip olmanın, saha dışında ise yaşanan dostluğun en güzel örneğini İzmir'de gösterdi. Talihsiz bir kaza sonucu yaşam mücadelesi veren Mersin İdman Yurdu'lu futbolcu Mustafa Aydın'ı önce ziyaret eden, maça da "Dayan Mustafa, Dualarımız Seninle" pankartı ile çıkan Yarenler herkesi duygulandırdı.

AYKUT (HACETTEPE)
Şoför bir babanın iki çocuğundan büyüğü. 1990 Ankara doğumlu. İlk hocası Şirin Berber. Hacettepe'nin çok yönlü ön liberosu. U16 ve U18 takımlarında 6 kez forma giydi. Sağ bek, sağ taraf, orta saha her bölgede oynuyor. Savaşçı, kaybetmeye tahammülsüz bir futbolcu olarak bu yılın en dikkat çeken oyuncusu.

LEVENT DEVRİM (ERCİYES)
İki yıldır Kayseri Erciyesspor'da görev yapıyor. Başarılı mı başarılı. Geçen yıl devre arasında aldığı takımla inanılmaz bir performans gösterip ikinci yarının en başarılı takımı yaptı Erciyes'i. Sıralamada bu sezon Bank Asya 1. Lig'in en üstünde, 2. sırada yer alıyorlar.

Yeni ve genç başkanı ile daha da başarıyı isteyen, uçan bir takım olacaklarından da eminim. Levent Hoca tüm bu güzellikleri yaşarken saha dışında nahoş bir görüntü düşüyor önümüze. Daha sakin, daha sabırlı olup, heyecanını da frenlemesi gerekiyor. Saha içinde devrim yapayım derken, aman ha hocam, aman!







Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor