Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

27 Kasım 2010 | Cumartesi

Veda derbisi...

Sözlükteki veda kelimesinin karşısında anlam olarak şu yazıyordu: "Birlikte oluşu bitirme, ayrılık dönemini başlatma hali." Yarın Ali Sami Yen'de oynanacak olan Galatasaray-Beşiktaş derbisi birçok anlamda böyle bir maç. Nedenlerini hemen söyleyelim, bir kere bu maç Ali Sami Yen'in stat olarak kabul edeceği son derbi maçı. Derbileri izleyecek futbolseverler için de öyle! Pek çok tarihi maça tanıklık eden stat, Galatasaray- Beşiktaş derbisiyle üç büyüklerin kapışmasına veda ediyor artık. Oynayanlar ve seyredenler için anlamlı bir jübile, unutulmaz bir son olacak. Bundan böyle takımlarımız kozlarını Türk Telekom Arena'da paylaşacaklar. Kaderin ne garip cilvesi ki Galatasaray bu maça çıkarken liderin 13 puan gerisinde, Beşiktaş ise 9 puan gerisinde. Sezon başındaki o şaşaalı havaları, büyüklük iddiaları da pek yok. Puanları öyle bir durumda ki yenilenin havlu atacağı, dibe vuracağı bir durum söz konusu. Her iki takımı da üç sonuçtan ikisi olması halinde zor günler bekliyor. Büyük heveslerle çıktıkları bu maçta, her iki takım için de alacakları bir kötü sonuç, deprem etkisi yapacak, yönetimi bunalıma sokacak, taraftarı statlardan uzaklaştıracak; futbolcusunu ve hocasını zora sokacak. Hadi daha da ileri gidelim 'kellelerinin isteneceği' bir durum bekliyor. Kaybeden, gider!

* * *
KIRMIZI KART
BATUHAN KARADENİZ
Kabiliyeti, tekniği ve gençliği ile Beşiktaş formasıyla çok çabuk parıldadı. Her hafta onu birilerine veliaht yaptık. Ama bir tek kendisi inanmadı! Geldiği zor şartları çok çabuk unutmuş olacak ki; hiçbir yerde tutunamıyor. "Batuhan" demek "Olay" demek! İyi ağabeylerini örnek alıp dünya yıldızı olmak, Avrupa'ya açılmak şöyle dursun, hızlı 'ferrari'sine binip uçuruma pedal basıyor. Aldığı, yaptığı ve yapacağı onu ilgilendirir. Ona bir ağabey olarak şunu derim: "Futbolunun rüzgarı ile geldiğin bu alemde, haşarılığının rüzgarı ile taca çıkarsın. Futbol çöplüğünde nice sönen ve unutulan yıldız var, görmüyor musun?

* * *
BBO
BUNLARI BİLMESENİZ DE OLUR

1979-1980 sezonunu Trabzonspor'un 12 galibiyetle şampiyon tamamladığını, 1989-1990 sezonunda ise Malatyaspor'un 12 galibiyetle küme düştüğünü bilmeseniz de olur.

* * *
E -SÖYLÜYORUM
SAMSUNSPOR-ORDUSPOR
Herkes G.Saray-Beşiktaş derbisine odaklanmışken Bank Asya 1. Lig'd e de hafta sonu önemli bir derbi maçı oynanacak. İki komşu kentin takımları olan Samsunspor ve Orduspor, Samsun'da karşılaşıyorlar. Ezeli rakip, ebedi dostlar. Samsunspor son haftalarda kazandığı puanlarla bu maça moralli çıkıyor. Orduspor ise sıkıntılı. Son üç haftada inanılmaz puan kayıpları ve düşüş gösterdi. En son evindeki Tavşanlı mağlubiyeti büyük şok oldu Mor menekşeler için. Centilmence bir
maç beklentimiz var, bilginize...

* * *
MERCEK
ERZURUM UNIVERSIADE 2011
Artık ülkemizde art arda uluslararası şampiyonalar, organizasyonlar tertipleniyor. Kabuğumuzu kırıyoruz sanki. Kaplumbağa hızıyla da olsa bir şeyler yaptığımız, futbol dışı faaliyetlerimizin bile başladığı söylenebilir. Basketbolda sınıfı geçtik, şimdi de ülke olarak kayak sporundan sınava giriyoruz. 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları, 27 Ocak-06 Şubat 2010'de Erzurum'da yapılacak. Kayan yıldızları doğudan görmek çok hoş olacak. Soğuk şehrin sıcak insanları sizleri bekliyor. Misafir olur musunuz?

* * *
ŞEREF TRİBÜNÜ
ERMAN KUNTER
T
ürk futbolunda Metin Oktay'ı nereye koyuyorsak, bizim için ne ifade ediyorsa; basketboldaki yeri orasıdır Erman Kunter'in. Hiç unutmam, oynarken tam bir sayı makinesiydi. Hilalspor potasına bir maçta attığı tam 153 sayılık rekor da hâlâ ona ait. Şimdi başarısıyla gurbet ellerde de ülkemizi alk ışlattırmayı başardı. Cholet takımını Fransa şampiyonu yaptı.
Helal olsun be hocam...

* * *
alkışlı "yorum"
ELAZIĞSPOR
Geçenyıl son maça sırat köprüsünde çıkmışlardı. Kaybetseler şimdi 3. Lig'in meçhul sayfalarında adları olacaktı. İyi ki düşmemişler. Şimdi grubunda lider durumdalar. Süper Lig'de oynamış bordo-beyazlı takım için bu sonuç yıkım olur, bir daha da o güzel günleri göremezlerdi. Bu yıl o sıkıntılardan gerekli dersleri çıkarmış olacaklar ki namağlup gidiyor, hep kazanıyorlar. İçeride dışarıda aldıkları sonuçlarla alkışı hak ediyorlar.
Tebrikler Gakkoş!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor