Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

16 Aralık 2010 | Perşembe

Çaylar Tavşan kanı!

Bank Asya 1. Lig'de son haftaya birbirinden sürpriz sonuçlarla girdik. Ligin sıralama lideri Çaykur Rizespor, son 10 haftanın lideri Tavşanlı Linyitspor'a 2-0 kaybetti, ancak koltuğunu korudu. 16. hafta adeta zirveye ayar çekilen bir hafta oldu. Denizlispor, Erciyes, Çaykur Rize kazanamadı. Samsun, Ordu, Bolu haftanın kârlı takımları.
Son 4 haftanın firesiz kazanan iki ekibi, Çaykur Rizespor ve Mersin İdmanyurdu deplasmanda kaybedip 3 puan serisine son verdi.

Durdurulamaz Tavşanlı
Sahaya çıktığı ilk 6 maçında gol bile atamayan Tavşanlı Linyitspor daha sonra çıktığı hemen her maçta ortaya koyduğu performansla futbol kamuoyunu şaşırtmayı başardı. Öyle ki 7 ile 16. hafta arasında oynadığı 10 haftada tam 21 puan toplamayı başardılar, 10 haftalık periyodun lideri oldular. Meteorların son yendiği takım ligin lideri Rizespor oldu. Rizespor, Tavşanlı maçından önce oynadığı 4 maçta 12 puan toplamış ve liderliğe yükselmişti.
Bu karşılaşmada en dikkat çeken Tavşanlı'nın en büyük gol ayağı Mehmet Akyüz oldu.
Sakaryalı golcü ligde 7. golünü Rizespor'a attı.

Ligin konuşan rakamları
Son 10 haftanın konuşan istatistiğine baktığımızda Tavşanlı Linyitspor dikkat çekiyor.
7/16 hafta içinde Tavşanlı 21 puan toplamış.
Aynı dönemde, Rizespor 16, Denizlispor 11, Erciyesspor 10, Samsunspor, G.Antep BŞB 15, Orduspor, Mersin 14, Bolu, Karşıyaka, Adana, Akhisar 13, Güngören 10, Altay 8, Giresun 7, Kartal ve Diyarbakırspor 6 puan toplamışlar.

Son hafta nefes kesecek!
Ligin son haftası adeta nefesleri kesecek iki maçla final yapacak. Pazar günü Ordu 19 Eylül Stadı'nda oynanacak Orduspor-Denizlispor ve Yeni Rize Stadı'nda yapılacak Çaykur Rize-
Samsun
maçları tam bir final havasında geçecek.
Gözlerimiz Ordu ve Rize'de olacak.

Hasarlı zirve!
En üstte yer alan Rizespor, Denizlispor ve Erciyesspor çıktıkları maçları kazanamayınca haftanın en kârlı takımı Orduspor oldu. Mor-
Menekşeler adeta 3 puan ile 10 puanlık avantaj yakaladı. Haftanın en önemli maçında Denizlispor, Erciyesspor'u mutlak yenmek için sahaya çıkmıştı. Maçın uzatma dakikasının son saniyelerine kadar önde olan yeşil siyahlılar maçın son anlarında rakibi ile berabere kaldı ve liderliği devralma şansını kaybetti.

18 gollü hafta
Ligin 16. haftasında ev sahiplerinin üstünlüğü göze çarptı. 4 maçı ev sahipleri, 1 maçı deplasman takımı kazandı. 3 maç da berabere sonuçlandı. Haftanın en farklı galibiyetini Gaziantep BŞB'yi evinde 4-0 yenen Samsunspor elde ederken deplasmanda kazanan tek takım Karşıyaka'yi İzmir'de 2-0 yenen Orduspor oldu.

Bol sarı, tek kırmızı
Bu hafta hakemler tam 46 defa sarı kartına davranırken tek kırmızı kartı Karşıyakalı Tolga Doğantez gördü. Haftanın en çok kartının çıktığı maç 8 sarı kart ile Giresunspor-Kartalspor maçı oldu.

Eriş Erdem'e duacı!
Haftanın en keyifli,en heyecanlı maçı karla kaplı Bolu Atatürk Stadı'nda oynandı. Maçın 90. dakikalık normal süresini Mersin, uzatmalı bölümünü (!) Boluspor kazandı. Mersin, 80. dakikada Veysel ile 1-0 öne geçti, tam kazandım derken uzatma dakikalarında Erdem çıktı ortaya. Önce 90+1, sonra 90+6'da Kerem'in koruduğu Mersin kalesine iki enfes frikik golü atan oyuncu sadece takımının yüzünü güldürmedi, istifa seslerinin yükseldiği dakikalarda hocasını adeta ipten aldı. Demek ki neymiş, son düdük çalmadan maç bitmezmiş!

Giresunspor çıkışta!
Ligin en çok kaybedeni Giresun (10) en çok berabere kalan (9) takımlarından Kartal'ı da yenerek üst üste ikinci defa kazandı ve düşme hattının üstüne çıktı. Hocasız Kartal ise kazanmayı unuttu. Bordo beyazlılar tam 12 haftadır ligde galip gelemiyorlar.

Abdül-Zenke A.Ş.

Samsunspor, Gaziantep BŞB'yi adeta sahadan sildi. İki Gaziantepli hocanın karşı karşıya geldiği maça damga vuran iki isim, Abdülaziz ve Zenke oldu. İlk golün asistini yapan Abdülaziz, mükemmel oyununu iki golle taçlandırmayı başardı. Zenke ise maçı 1 gol iki gol asistiyle tamamladı. Gaziantep BŞB ilginç grafiği devam ediyor. 6 ile 10. haftaya kadar 5 maçta üst üste 15 puan toplamıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor