Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

09 Şubat 2011 | Çarşamba

Fenerbahçe rüzgarı

İlk yarı bittiğinde, "Lig Trabzonspor'a kaldı. 2. yarıda kıyasıya ikincilik yarışı olur" lafları ettik. Kamuoyunda da bu görüş taraftar buldu. Tüm bu tahminleri yanıltan; ne Bursa'nın formu, ne de F.Bahçe'nin içeride dışarıda kazanması oldu. Trabzon'un 2. yarıya çok kötü başlamasıydı buna sebep. Trabzon fırtınası daha 2. yarının üçüncü haftasında dindi. İlk yarıda en ağır eleştiriyi alan F.Bahçe'nin ise şimdi dikkat çeken saha sonuçları, iyi yönleri konuşuluyor.

Öyle ki ilk yarı bittiğinde 9 puan gerideydiler. "Niye oyun kurgusu oturmadı, oyuncu istikrarı niye sağlanamadı, Alex gidiyor mu, dışarıda neden kazanamıyorlar, transferler fiyasko mu?" gibi negatif şeylerdi tartışılan. İnsafsız eleştiriler yaptık. Aykut Kocaman da aldı bu eleştirilerden payını. "Takımın başında yetersiz kalıyor, geçen yılı aratıyor, oyuna müdahil olamıyor, otoritesi zayıf" laflarını çokça duyduk.
Zaman bizi haksız, F.Bahçe'yi ve Aykut Kocaman'ı haklı çıkardı. 2. yarıya müthiş giren F.Bahçe, içeride dışarıda hep üstüne koydu. Takımdaşlığı ile de en üst seviyede!

* * *
ŞEREF TRİBÜNÜ
YUNUS AKGÜL
Gençlık ve Spor Genel Müdürlüğü'ne hep yaşı kemale ermiş, son döneminde isimler getirilir. Tecrübeli olsun, işini hatasız yapsın diye de bir beklenti içine girilirdi. Bu tabu önce Mehmet Atalay ile şimdi de Yunus Akgül ile tümden yıkıldı. Gençler işbaşında. İşin gurur duyulacak yanı, ülkemiz birçok uluslararası organizasyona bu genç bü-rokrat idaresinde aday oluyor, ev sahipliği yapıyor ve yüzünün akı ile de çıkıyor. Dünya Basketbol Şampiyonası'ndan sonra Erzurum Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları da onun idaresinde başarıyla sonuçlandı. Herkese madalya verilirken onu unutmak olmazdı. Kürsümüzde ona da yer açtık...

BUNLARI BİLMESENİZ DE OLUR
Fiorentina'nın gerçek renklerinin kırmızı-beyaz olduğunu,1929'da bir görevlinin formaları yıkaması sebebiyle rengin morlaştığını ve "Mor Menekşeler"in böyle doğduğunu...

...HAFTANIN SÖZÜ...
"Başkalarının zor bulduğu şeyi yapmak yetenek, yetenekli insanların imkansız gördüğü şeyi başarmak ise dehadır." (AMİE)

* * *
Fark Ettim- Mehmet Akyüz (Tavşanlı)
Bank Asya 1. Lig'in en dikkat çeken ofansif özellikli orta saha oyuncularından. 1.88 boyunda, 1986 doğumlu. Futbola Sakaryaspor altyapısında başladı. 2005 yılında profesyonel oldu. Sırasıyla, Fethiye, Bozüyük, Gençlerbirliği, Hacettepe ve Şanlıurfa formalarını giydi. Ne enteresan ki oynadığı takımların içinde en büyük çıkışı bu sezon Tavşanlı Linyitspor formasıyla yaptı. Takımının sonuca en etki eden, en dikkat çeken futbolcusu konumunda. Şu ana kadar takımı adına kaydettiği 9 golü var. Hızlı, fuleli ve markajı zor bir isim.

* * *
Alkışlı "yorum" ES-ES BANDOSU
Ülkemizde taraftar kültürünün oluşmasında lider bir takımdır Eskişehirspor. Efsane amigosu Orhan hâlâ akıllarda. Tüm Türkiye'ye amigoluğu getiren ve yayanda bir isimdir.Eskişehir dün olduğu gibi bugünde böyle bir güzelliğin öncüsü oluyor. Gruba, adınız nedir dedik; "Es-Es Bandosu" diye cevap verdiler. Gönüllü bir grup Eskişehirsporlu taraftarın kurduğu bu bandoEskişehirspor'un tüm maçlarında stattaki yerlerini alıyor, kırmızısiyahlılara susmaksızın destek oluyorlar.Hem de hiç es vermeden, ritmiyle "Es-Es" diyerek!

E-SÖYLÜYORUM MHK NE DÜŞÜNÜYOR?
Canı yananın en kolay mazereti oldu hakemler. MHK var mı, yok mu belirsiz. Bu hafta çok kötü hakem yönetimleri var, konuşması gerekenlerde çıt yok. Sadece Süper Lig'de değil, alt kategorilerde de ciddi serzenişler duyuyoruz. MHK ise sessiz kalarak, suçu kabullenir bir havada. Hakemlerini savunmayan bir kurul olur mu Allah aşkına! Haklı iseniz niye savunmuyorsunuz, hakemlerinizi niye yalnız bırakıyorsunuz? Ligin kantarının topuzu daha da sertleşmeden konuşun artık. Durum iyice kaosa döndü. Bu sessizlikle bu lig bitmez. Konuşun artık, hem de hemen!

* * *
Mercek - BİNGÖLSPOR
Doğu Anadolu'nun 3. Lig'de mücadele eden mütevazı takımı Bingöl, sayfamızın misafiri. Bir dönemin iyi hakemlerinden Metin Karaaslan'ı sportif direktörlüğe getirip doğru bir hamle yapan takım, teknik direktörlüğe de bu bölgeyi tanıyan, gençlerle başarılı olmuş Nihat Balan'ı getirdi. Yeşil-beyazlılar dışarıda rahat puanlar alıp başarılı olurken içeride bu başarıyı gösterememiş. Belediye başkanı Serdar Atalay'ın ise kulübe bir otobüs alması camiada takdirle karşılanmış.

Heykel traş- Mersin için ayağa!
Yunanistan yaşadığı ekonomik krizden dolayı tüm sportif organizasyonlardan çekiliyor. En son "yapamayacağız, bunu bizden alın" dedikleri faaliyet 2013'te Volos'ta yapılması düşünülen Akdeniz Oyunları. Hatırlayın oylamaları, Türkiye adına Mersin bu oyunlara adaydı. Az bir oy farkıyla Yunanistan şehri kazandı. Oylamalar için oldukça fazla spekülasyonlar yapıldı. Kaderin tecellisi, şimdi Mersin'e yeniden bir şans doğmuş gözüküyor. Sürenin azlığı söz konusu ama Türkiye "bu organizasyonu biz yapabiliriz" derse Mersin için yeniden büyük bir şans doğabilir. "Ha gayret!" diyoruz.





Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor