Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

24 Şubat 2011 | Perşembe

Hedef süper, yarış süper!

SPOR Toto Süper Lig, üç takımın inisiyatifinde heyecansız, cılız bir yarış yapadursun; esas heyecan ve merak bir başka ligimizde tavan yapmış durumda. Nefesleri tutmuş, pürdikkat bu ligi takip ediyoruz. Bank Asya 1. Lig'den bahsediyorum!
Hani şu 17 takımın yer aldığı, heyecanın anormal bir hâl aldığı ligden.
Üstte tam dokuz takımın Süper Lig'e çıkmak adına yakın puan aralığı ile sıralandığı, altta ise tam 7 takım ligde kalmak için kora kor mücadele ettiği ligden.
Geçen yıl bu ligde Karabükspor alıp başını gitmiş, çok rahat bir şekilde Süper Lig'e çıkmıştı. Bu yıl şampiyon kim olur, lige kimler çıkar; kimler ligden düşer kimse kestiremiyor. Güç aralığı puan gibi eşit olmasa da, kazanma isteği eşit.
Keyifli ve heyecanlı maçlar, enteresan sonuçlar müthiş ilgi çekiyor. Maçlar şifresiz yayınlanmasına rağmen statlar dolu, ambians harika. Ligin zirvesinde olan Samsunspor ile 9. sıradaki Erciyesspor'un arasındaki puan farkı sadece 7.
Altta, yani ligde kalma puan aralığı da hiç bundan farklı değil. 10. sıradaki Karşıyaka'nin puanı 26, 16. sıradaki Giresunspor'un ise 18. Ligde hemen her hafta sürpriz diye nitelendirilen sonuçlar görüyoruz.
Daha geçtiğimiz hafta Güngören'in, şampiyonluk kovalayan Antep Belediye'yi yenmesi buna bir örnek. Eee, ne diyorduk başlıkta: "Hedef süper, yarış süper!" Aynen öyle oluyor...

* * *
mercek
Horace Grant
TAM da NBA'in All-Star 2011 kutlamalarının yapıldığı haftada bir büyük NBA yıldızının Türkiye'ye gelmesi, aktivitelere katılması, basketbolseverlerle buluşması müthiş bir olay oldu. Horace Grant, Türkiye'ye, İstanbul'a geldi. 19-20 Şubat'ta İstanbul'da onunla yapılan sokak partileri müthiş ilgi gördü. Bir basketbol aşığı ülke için, sporseverler için NBA'de tam 4 şampiyonluk görmüş Horace Grant
görmek çok büyük bir şans olsa gerek.

* * *
kırmızı kart
Eyüpspor taraftarı
NE ilginç bir tesadüf, ne ilginç bir tecelli değil mi? Daha geçen hafta bu sayfalarda hocasını övdüğüm, onore ettiğim takımın bir hafta sonra taraftarlarını, ayıbını eleştiriyorum. Yine hatırlatırım; "Üç sezon önce, ligin son haftalarında Vanspor taraftarının saha içine girip Eyüpspor futbolcularına saldırması, tacizi sebebiyle de benzer tepkileri göstermiş, sebebiyet veren Vanspor taraftarını acımasızca eleştirmiştim.
Dün ayıpladığınız, 'bu bize yapılır mı' dediğiniz çirkinliği şimdi siz yaptınız! Sahaya girmeyi, hakemleri tartaklamayı, saha içinde kovalamayı kim normal karşılar Allah aşkına! Ötesi-berisi nihayetinde bir futbol maçı... Dünyanın sonu mu? Hakem yanlı da olsa, yanlış kararlar da verse bunun cezasını siz veremezsiniz!

* * *
soru yorum
Turgut Uçar
KARŞIYAKA'NIN müstafi hocası Turgut Uçar'ı sever ve takdir ederim. Ege futbolu için çok emek vermiş, ter akıtmış bir isimdir. Gelirken de giderken de fazla gürültü çıkarmayan bir karakteri var. Medyatik bir tip değildir, fazla öne çıkmaz. Başarısı var mı derseniz, "Verdiğinize bakarım, aldığınız için" derim onun için. Hem görevini, hem de teknik adamlık kariyerini noktaladığını açıklaması beni ve kamuoyunu çok şaşırttı. Pes edecek bir insan değildi, niye bıraktı?
Açıklamasını bekliyoruz...

* * *
BUNLARI BİLMESENİZ DE OLUR!
İtalya' da amatör bir takım olan Albereta72 takımının oyuncusu Biondi'nin kendisine kırmızı kart gösteren maçın hakemine, "Düdüğünü ağzına itmesi, düdüğü yutturmaya teşebbüs ve boğma eylemlerinden dolayı" 20 ay yeşil sahalardan uzaklaştırma cezasının verildiğini bilmeseniz de olur.

* * *
E 'söylüyorum'
FOTOMAÇ WEB TV
HEMEN her teknolojik yeniliği anında sisteme dahil eden gazeteniz Fotomaç, bir başka teknolojik öncülüğü de kimseye bırakmadı ve spor gazetesi televizyonunu ilk hayata geçiren, uygulayan medya kuruluşu oldu. Fotomaç Web TV sadece yazılı spor medyasını okutmakla kalmıyor, güncel konularda değerli spor adamlarının, spor yazarlarının, sporcuların videolarını, açıklamalarını görsellik de katarak siz takipçilerine sunuyor. Son dakika gelişmelerini, yapılan açıklamaları bundan böyle Fotomaç gazetesi bünyesinde faaliyete geçen Fotomaç Web TV'den an be an takip edebileceksiniz. Yazdıklarımızı, duyduklarımızı; bir de görün istiyoruz. Hemen bir 'tık' ötenizde. Bekliyoruz...

* * *
fark ettim
Ömer Ali Şahiner (Konya Şeker)

NAKLİYECİ bir babanın üç çocuğundan en büyüğü olarak 1992 yılında Konya'da doğdu. Futbola Karabağ Gençlerbirliği takımında başladı. İlk hocası Niyazi Yıldırım. 1.75 boyunda ve 74 kilo ağırlığında. İlk profesyonel olduğu ve halen oynadığı Konya Şekerspor takımında sağ açık ve forvet olarak görev yapıyor. Tam 30 defa Genç Milli Takım formasını giydi. Topla hızlı ve tekniği müthiş Genç, gelecek vadeden, çok özel bir golcü diye not düşmüşüm karşısına. Başka ne demişim: "Türk futbolunun en büyük yıldızı olabilir!"
Bakalım zaman kimi haklı çıkaracak?

* * *
alkışlı 'yorum'
Şaban Yıldırım (Sakaryaspor)
KULÜP kayyuma kalıp, futbolcuları da devre arasında birer-ikişer takımı terk edince, Sakaryaspor'da karamsarlık had safhaya çıkmış, kaos kapıdaydı.O dönem hocası da yoktu. Şaban Yıldırım'a "Gel" dediler, geldi. Alınacak sonuçları da, sahaya çıkacak oyuncu grubunu da doğru söylemek gerekirse çok merak ettim. Maddi sıkıntı üst düzeyde, yönetim buhranlı, transfer yasaklıydılar. Bugün kendi bünyesinden çıkan idealist bir hoca idaresinde, gencecik isimlerle her gün üstüne koyan ve kazanan bir takım var karşımızda. İnanarak, inandırarak.
Şaban hocayı ve takımını alkışlıyoruz.

* * *
...HAFTANIN SÖZÜ...
"İNSANI OLGUNLUĞA GÖTÜREN EN DEĞERLİ AT ISTIRAPTIR." (ECKHART)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor