Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

16 Nisan 2011 | Cumartesi

Aman dikkat!

Bank Asya 1. Lig'de durum vaziyet çok çetrefilli. Çekişme var, heyecan var, futbol var, seyirci var, havaya giren şehirler var, büyük hedefler, küçük hedefler, beklentiler var. Öyle haftalar ki bu haftalar hataların telafisi yok, geriye dönüş yok artık. Geride çok az hafta kaldığı için "Pardon" bile denilemeyecek, hatalar düzeltilemeyecek durumda. Sahada futbolcular, tribünlerde taraftarlar heyecan rekoru kıracaklar ama camları, kulübeleri kırmayacaklar. Artık her maçta yüksek adrenalin, yüksek sorumluluklar söz konusu. Attığınız bir su şişesi sudan sebep olmaz ama dönüp takımınızın önünü keser, kaderi olabilir. Anlayacağınız, bir çuval inciri berbat edebilirsiniz. Takımınız ister şampiyonluğa, ister ligde kalmaya oynasın, bırakın sahada verilsin bu mücadele. 12. adam 11. adam olarak sahaya girmesin, oyuna katılmasın! Eski açık, yeni açık, maraton, şurada geriye ne kaldı!

* * *
kırmızı kart
Hatayspor
SEZON
başında şampiyon olmak gibi bir hedefleri yoktu. İlk üç dört maç zaten kötü gittiler. Yapılan hoca değişikliği sihirli bir dokunuştu sanki. Hep kazandılar. Fırtına gibi estiler. En yakın rakibine 9 puan fark yapan, lider olan bir takım oldu bir ara. Açık puan farkının getirdiği durum devreye yakın rehavete dönüştü. Takımın ahengi, teknik kadronun akordu bozuldu. Takımda birçok futbolcu gönderildi, hoca gitti. Olumlu esen rüzgar birden tersine döndü. İşin ilginç yanı, liderken her şeyi kendisine tahvil edenler başarısızlığı ortada bırakmıştı. Şimdi hem liderliği hem havasını yitirmiş bir Hatayspor gerçeği var. Geliyorum diye bağıran şampiyonluk şimdi karabulutların arkasında. Gelmesi de görünmesi de zor artık.

* * *
alkışlı 'yorum'
Halter Milli Takımı
24. Avrupa Halter Şampiyonası'na sıkıntılı bir yolculukla giden haltercilerimiz Tataristan'ın başkenti Kazan'dan madalyaları teker teker toplayıp, müjdeli haberler göndermeye, ülkemizi sevindirmeye devam ediyorlar. Şampiyonaya resmen damgasını vuran Türk sporcuları şu ana kadar 7 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya almayı başardılar. Başta Halter Federasyonu Başkanı sayın Hasan Akkuş olmak üzere tüm sporcularımızı, emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

* * *
şeref tribünü
Ali Kahramanlı
Mersin İdman Yurdu'nun pek sessiz, pek vakarlı bir başkanı var. Nezaket içinde, "Ben sezon sonu konuşacağım, şimdi futbolcularım konuşmalı" diyor. "29 yıllık özlemi dindirmek ve o sevinci görmek benim en büyük hayalim" diyen başkan Ali Kahramanlı aslında sadece takımı değil, o beyefendi duruşunu, naif kişiliğini de Süper Lig'e taşıdığını bilmiyor. Türk futbolunun böyle heyecanını saklayan, gururunu gizleyen, başarısını paylaşan güzel insanlara, iyi başkanlara çok ihtiyacı var. Bekliyoruz Ali Bey!

* * *
BUNLARI BİLMESENİZ DE OLUR
Amerika'da yıl içinde sadece iki gün spor karşılaşmaları yapılmadığını, diğer 363 günün içinde sürekli bu faaliyetlerin devam ettiğini, dünyanın en zinde spor ülkesinin de ABD
olduğunu bilmeseniz de olur.

* * *
MERCEK
KIRKLARELİSPOR
FUTBOLA küsmüş, kepenkleri kapatmış Trakya'nın, tek lideri, tek gururu Kırklarelispor. 2003'te veda ettiği liglere geçen yıl geri döndü. Anlaşıldı ki şimdi ki yerlerinde de pek kalma niyetinde değiller. Spor Toto 3. Lig'de grubunda lider ve şampiyonluğun en büyük adayı. Ne derler, " Bir geldi, pir geldi." Hak ediyorlar. Başlarında daha 27 yaşında gencecik bir başkan olan Volkan Can var. Takım sahada, o yönetimde maşallah iyi çalışıyor.Taraftar keyifli mi keyifli. Onlara da yeşil-beyazlı bayrakları kapıp
konvoy yapmak kalıyor. Daha ne olsun!

* * *
E 'söylüyorum'
Sporda şiddet'e son mu?
Tüm taraftarları, takımları yakından ilgilendiren yasa Cumhurbaşkanımızın onayı ile kanunlaştı. Sporda Şiddet Yasası bu hafta itibariyle yürürlükte. Ne olup ne olmayacağını, neleri değiştireceğini birlikte göreceğiz. Kulüplerimizi, taraftarlarını artık ciddi sonuçların beklediği belli. Bundan böyle sahaya yabancı madde atmakla hainliğin farkı yok. Hem kulübüne, hem kendisine spor hapsi yaşatmak istemeyen taraftarlar holiganlıktan vazgeçip gerçek taraftar olacak. Gerçek sporseverlerde terk ettikleri tribünlere yeniden dönecekler. Kulüplere düşen görev ise yasaya intibak etmeleri, seyirci kalmamaları. Yasa taş atan holiganın elini tutmaz ama cezaları acımadan uygulamalı. Beş bin holigan için milyonları korkutmaya, ne gerek var.

* * *
futbol
fest
OH be, tüm Türkiye TOKİ marifetiyle de olsa köhne statlardan birer ikişer kurtuluyor. Kayseri'de başlayan modernizm serisi İstanbul, Ankara derken Anadolu'da birçok şehre sirayet etmiş durumda. Adana, Antalya, Mersin, Eskişehir, Bursa, Konya, Trabzon sıradaki şehirlerimiz. Şimdi İzmir K.Yaka'ya bağlı Örnekköy'e de çok modern bir stat yapılması, devletin yatırım programlarına alması İzmir içinde iyi bir fırsat olmuştur. Nihayetinde bu statlar İzmir'e de yapılsa, Eskişehir'e de yapılsa,Türk insanına yapılıyor.

* * *
heykel traş
Hidayet Türkoğlu
ZAMAN nasıl da su gibi geçiveriyor değil mi? Dün Kerim Abdül Cabbar'ı, M. Jordan'ı, Barkley'i, Ewing'i, Wilkins'i, Bird'ü, Koby Bryant'ı alkışlayan, oynadığı takımına hayranlık duyan bizler şimdi Hidayet Türkoğlu'nun oynadığı takımlara, Hido'ya, Ömer'e, Ersan'a yakınız, hayranlık duyuyoruz. Gitti mi, gidecek diye tahminler yürüttüğümüz günler geride kaldı, Hidayet Türkoğlu rüya gibi NBA Ligi'nin en sevilen, en dikkat çeken, en skorer basketbolcusu oluverdi şimdi. Şu haber her şeyi açıklıyor zaten. "Hidayet geçen maçta attığı 11 sayı ile 10 bininci sayı barajına ulaşmayı başardı." Türk basketbolu adına, sporcumuz adına kaynağı. Dünyanın en iyi basketbolcularının yarıştığı NBA Arenası'nda bu rakama ulaşmış 300. isim olması da ayrıca güzel.

* * *
...HAFTANIN SÖZÜ...
HAYAT, SADECE KAZANAN NUMARALARIN
GÖRÜNDÜĞÜ BÜYÜK BİR PİYANGODUR.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor