Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

16 Ocak 2014 | Perşembe

İlk 4 son 4 yarışı!

2013'ü İstanbul Büyüşehir Belediyespor lider kapatmıştı, 2014'e ise Ankaraspor lider girdi. Ligde bir haftalık kısa aradan sonra heyecan yeniden start aldı. 20 haftalık periyotta Ankaraspor ilk defa 40 puana ulaştı ve ligin sonunda nerede olmak istediğini apaçık gösterdi. Ankaraspor için bir başka ilginç notta, ilk 6 sıradaki hiç bir rakibine kaybetmemiş olması. Yeri gelmişken Osman Özköylü'nün istikrarlı gidişatını da takdir etmeliyiz.
Genç teknik adam, yolun başında birçok apoleti taktı takmaya da ön plana çıkmayı hiç yeğlemedi. Devam Osman Özköylü, şampiyonluklarla birlikte sende büyüyorsun.

Tek beraberlik Denizli'de
PTT 1. Lig'in 20.haftasında 25 gol atıldı. En gollü maç, Kahramanmaraşspor-
Bucaspor maçında oldu. 6 gol atılan maçta son gülen, son haftaların formda takımı Bucaspor oldu.
Bu hafta 4 ev sahibi, 4 deplasman takımı kazanırken, berabere biten tek maç Denizli Atatürk Stadı'nda oynanan Tekden Denizlispor-G.Antep BB maçı oldu. Takımlar 20. haftaya tam 29 yeni oyuncu takviyesi ile çıktılar. Bu takviyeler devre arası kısa sürdüğü için lig içinde de sürecek gibi.
Kim ne derse desin bu yılın üç flaş hocası var. Ankaraspor'u lider yapan Osman Özköylü, Orduspor'u transfer yasaklı olmasına rağmen liderin peşine takan Erkan Sözeri ve hiç hesapta yokken, "Düşeceksek de kendi evladımız bizi düşürsün(!)" diye getirilen ama içeride dışarıda ligi hallaç pamuğu gibi atan Buca'nın hocası Mustafa Bahadır! Bu üç isim farklı kulvarlar, farklı imkanlarla yarışın içinde olsa da üçüne de ortak başarı, ortak alkış tutmak gerekiyor!

Mavi Şimşek dışarıda yok
Ligde Fethiyespor gibi saha içi, saha dışında çok konuşulan bir ekip var. Engin İpekoğlu, Ege ekibini, halen ateş hattında olsalar da 4 takımın düşeceği ligde kalmaya inandırmış gibi.
Bu hafta sahasında kazanan Adana Demirspor'un ise ilginç bir istatistiği var. Dışarıda sıfır çeken mavi-lacivertliler, sezon başında mağlup olduğu Boluspor'u yenerek yeni yönetimine jest yaptı.
İçeride kötü giden ekiplere gelince, Bu hafta, başa oynayan Balıkesirspor'a kaybeden Tavşanlı Linyit, dışarıda Fethiye'ye 4-0 kaybeden 1461 Trabzon ve evinde G.Antep BB ile berabere kalan Denizlispor evinde sadece 1 kez kazanabildiler.
Kahramanmaraşspor çok düştü, çok çıktı. Hep güzellikleri ile yazmaya alıştığımız Kahramanmaraşlı sporseverleri bu sefer tenkit edeceğim. Kalecileri Ersel'e yaptıkları saldırı, ona yapılan durum hiç hafife alınacak durum değil.
Olmadı 'kahraman' şehir!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor