Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

20 Mart 2014 | Perşembe

Nefes nefese!

PTT 1.Lig'de, "şöyledir, böyledir" derken tam 30 haftayı geride bıraktık.
Bu hafta sonunda zirvede yer alan Ankaraspor, 58 puana sahip. Peşinde bir puan gerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor bulunuyor. Zirvede bu iki takım var ama, esas korku takip eden takımlardan; Orduspor, Balıkesirspor ve Mersin İdman Yurdu'ndan geliyor.
Bu takımların yanına tam 14 haftadır yenilmeyen Samsun'u da ekleyebiliriz.
Zirvedeki iki takım, Balıkesirspor ile Ankaraspor maçının 1-1 berabere bitmesi, İstanbul BB'nin 'bay' olması ile zirveyi devralma şansını yakalayan Orduspor, Adana'da öne geçmeyi başardı ama maçı kazanmayı beceremedi.
Tam 8 haftadır kazanamayan Adana Demirspor ise, tek galibiyetle zirvenin el değiştirmesine izin vermedi.

Golsüz maç yok
Ligde bu hafta filelere tam 29 gol gönderildi. Golsüz biten maçın olmaması da dikkat çekiciydi.
Atılan gollerin 6'sı penaltıdan geldi. Bu hafta, sadece iki takım evinde kazanmayı başarırken, 4 maçı deplasman takımları kazandılar.
Berabere sonuçlanan üç maç ise 1-1'lik sonuçla bitti.

İlginç durumlar
Haftanın iki ilginç notu; Gazaintep BB-Adanaspor maçına Yunus Yıldırım'ın atanması ama maçı Bülent Yıldırım'ın yönetmesi (Yunus Yıldırım'ın sakatlanmasıyla) olurken, bir diğer ilginç not; Samsunspor-Bucaspor maçında, yardımcısının uyarısı ile 26. dakikada önce ofsayt deyip golü saymayan, sonra da kararından dönüp golü veren orta hakem Özkan Çeliker'den gelen bu karar oldu. Çeliker, inisiyatif alıp doğru kararı verdi.

Yılmaz Vural farkı

Güney temsilcisi Mersin İdman Yurdu yeni hocası Yılmaz Vural'la firesiz kazanmaya devam ediyor. Geçen hafta ezeli rakibi Adana Demirspor'u, bu hafta da dışarıda Boluspor'u yenen kırmızı-lacivertliler, bir eksik maçı ve 53 puanı ile zirveye oldukça yaklaştı. Güney temsilcisi, bu haftadan itibaren maçlarını yeni stadı Mersin Arena'da oynayacak.

Şanlıurfa 'oh' dedi
Sahasında sadece 13 puan toplayabilen Şanlıurfaspor deplasmanlarda adeta coşuyor.
Ligde zor günler geçiren 1461 Trabzon'u Akçaabat'ta 4-3 yenen sarı-yeşilli takım, dış sahalardaki 24.puanını topladı. 1461 Trabzon'u ise ligden düşme korkusu sardı.Bordo-mavililer 8 haftadır kazanmayı unuttu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor