Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

08 Şubat 2010 | Pazartesi

Yol kazası

Sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim; Alex'in kötü oynadığı, Topuz'un etkisiz kaldığı, Özer'in çıkışı ile de sistemin tamamen değişmesiyle F.Bahçe'nin bocaladığı oyunda Diyarbakır her şeye rağmen haklı olarak bir puan aldı. Güiza'ya yapılan net penaltı ve Topuz'un haksız kırmızısı bile F.Bahçe için mazeret olamazdı. Temposuz başladı oyun, 40 dakika da öyle gitti. Topuz'u solda, Özer'i sağda başlatıp, Barcelona ve Chelsea'deki 'Her adam her kanatta oynar' modeli uyguladılar. Oyunda da bu iki adam sürekli yer değiştirdi. Ceza sahası dışından Bebbe'nin şutu rakibe markaj yapmamanın sıkıntısıydı. Kupa maçındaki 16 pasla atılan 3. gol gibi çok pasla ve kalabalık gelince buldular Alex'in pozisyonunu. Ama maçın yüzde 65'inde orta alanın 10 metre çevresinde dönüyordu oyun. Öne çıkmaya başlayan F.Bahçe'de Bilica'nın yavaşlığı sorun yaratıyor, Alex de ilk yarı kafaca maçın içinde olmuyordu. Semih ile bulunan pozisyonda ise rakip kaleye 7 saniyede gitmenin avantajını kullanıyordu F.Bahçe. Zaten bu kadar istekli ve basan bir Diyarbakır'a karşı pozisyon bulmanın da anahtarıydı çabuk oynamak.

İsabetli tek şut gol oldu
Ama 2. yarı başında Önder-Güizamecburi değişikliği ve Emre'nin sola geçmesi F.Bahçe'nin göbek ataklarının hızını ve etkisini kesti, pas hatalarını çoğalttı. Alex'in Baroni'nin yanına çekilmesi de orta alan direncini düşürdü. Volkan'a sık iş düşmeye başladı. Emre'nin son çizgiden getirdiği toplarla F.Bahçe, rakibini zorlamaya başladı ama Topuz ve Alex kötüydü. 70 sonrası boğmaya başladı Fener, her şutuna ayak koysa da Diyarbakır. Sezonda ikinci kez şutla gol atıyorlar ve bunu kaleyi bulan ilk tek şutla yapıyorlardı. Santos'un kornerden attığı bu sezonun 5. korner golü teselliydi. Diyarbakır taş gibi bir takım olmuş, Fener'in kötü oynaması değil, Diyar'ın iyi oynaması bu sonucu getirdi. İç saha avantajı yoktur, kapalı takımlara oynamak için ekstra idman yapılmalıdır, Fener bu maçı yol kazası olarak değerlendirmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor