Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

19 Şubat 2010 | Cuma

Tur F.Bahçe'nin

Bu sene PSG ve Bordeaux'ya gol atmış Balmont'un golü ve Vederson'un Ankaraspor günlerini hatırlatan füzesi inanılmaz başlattı oyunu. Ya sonrası:
1 - Sadece PSG'yi yendikleri maçta aynı ileri 3'lü vardı. Bizim sol kanadı "keklik" görüp Hazard'ı, Gervinho'nun yerine koydular. Oyun içinde Obraniak ile sürekli yer değiştiler.
2 - Bekler farklı çıkmış, orta sahanın solundaki Cabaye'nin savunma yönü zayıf olduğu için de oraya Dumont monte edilmişti.
3 - Maçın başında yediğimiz gol ve sonra 15 dakikada verdiğimiz 3 pozisyonun hepsi, hücumda yaptığımız top kayıplarından oluyordu. Çarşamba günkü Lille analizimde, "Hücumda kaptıracağımız topları önemseyelim'' demiştim. Lille'in oynaması gereken taktikle biz oynadık.
4 - Özer'i sağda oynatmak, rakibin en zayıf yeri orası olduğu için doğru. Ama Özer kötüydü.

Korktukları görüldü

5 -
"Topla fazla oynamak bize yarar getirmez" diye yazmıştım maç öncesi. Verdiğimiz pozisyonları da topla oynamaya kalkışırken ve önde iken verdik. Bu takımın en önemli silahı olan hızlı oynamasına, fazla öne çıkınca imkan tanıdık.
6 - Ama takım savunması, iştah, yardımlaşma maç boyu iyiydi. Bence bu maçın santrforu Semih'ti. Ama Güiza'nın Alex'e attıramayıp, kendinin de atamadıklarına da herkes yanıyordu.
7 - 2. yarıda "topla fazla oynamamalıyız" diye yazmamın neden olduğunu anlatan bir gol yiyor, yine hücumda kaptırdığımız topu, Deniz'in asisti ile kalemizde görüyorduk. Üstümüze gelmesi için izin vermemiz gerekirken, biz Lille'in üzerine gidiyor, böylece adamlara arkamızda tam istediği boş alanları bırakıyorduk.
8 - İkinci gol sonrası hemen oyuna Cabaye ve Gervinho'yu alarak, üzerlerine gideceğimizi düşünüp, hızlı hücum silahlarını devreye sokuyorlardı. Bizde ise Özer ve Vederson kanatları çalıştıramıyordu. Alex, Emre ve Cristian'la gol pozisyonu üretmeye çalışıyorduk. Adamlar bizden korkuyor. Bunu taktik anlayışlarında gördüm. Saracoğlu'nda tur Fener'in.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor