Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

23 Şubat 2010 | Salı

Daum'a önlem şart

Avrupa'nın Hollanda da dahil 6 büyük liginde liderlerin maç başı yediği gol 1'in altındadır. Hatta İtalya ve İspanya hariç diğer 4 ülkede ilk 3'ünde aynı rakamı tutturduğunu görürsünüz. Sadece bizim ligin ilk ikisi maç başına birden fazla yemiş durumdalar. Alex gol atana kadar Fener ileri gitmemişti. Fenerli oyuncular savunmanın önemini bilmeli idi ki geriye yaslanarak başladı maça. Nitekim Volkan Şen'in bulduğu pozisyonda yine öne kalabalık gitmek istemenin ve çıkarken top kaybetmenin faturası vardı. Mallorca'da İbagaza'nın savunma arkasına paslarını golle değerlendiren Güiza'nın benzerlerini Fener'de katletmesinin adını kimse koyamıyordu. Bursa yine hücuma çok adamla geliyor ama bu nedenle ilk 10 dakikada 3 gol pozisyonu ikram etmek gibi, dünyada en zayıf takımların bile vermediği bir istatistiğe imza atıyordu. Atakların mimarisinde Alex imzası vardı başlarda. Bu kadar hızlı oynanan oyunda, yediği gole kadar bu kadar az top kaybı ile oynamak Fener'in dün ilk yarı becerisi idi. Santos'un duran toptan attığı ise onun fırsatçılığının eseri.

Güiza ortalarda yok!
Özer' in kanatta savunmaya olmayan katkısı Fener'e yediriyordu golü. Sakatlığı ise Önder'i sağa, Gökhan'ı onun önüne getiriyordu. Turgay'ın, ilk yarının en çok koşan adamı olması Fener savunmasının ne denli baskı altında oynadığının da kanıtı idi. Zlatan, Eto'o, Rooney, Drogba gibi golün atılacağı bölgede top tutan, kafayla top alabilen santrfor dünyada çok revaçta. O bölgede çok koşmak dışında bir özellik göstermeyen Güiza ortalarda gözükmüyor. Topun onda kalacağına inanmayan savunma da uzun top atamıyor. Sadece 3 faul yaparak oynayan Bursa nedeni ile duran top şansı da yakalayamayınca Alex ve Emre'nin göbekten ataklarına kalıyordu Fener'in gol şansı... Güiza'nın etkisizliğine 70 dakika tahammül etmek ve oyuna müdahale edememek Daum'un eksisi idi. Kendi ceza alanına fazla gömülmenin sıkıntılarını yaşamaya başlıyordu Fener, sürekli gelen kanat akınlarını karşılarken. Sonunda şansın gülmediği pozisyonda ve kornerin dönüşünde golleri de yiyordu... Fener'in bundan sonraki önemli rakiplerinden birinin de Daum ve "maça müdahalesi olmayan taktikleri'' olacağını gösteriyordu 2-0 dan 3-2'ye dönen ve Bursa'yı tebrik ettiğim maç...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor