Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

01 Mart 2010 | Pazartesi

Ön libero Aydınus

Dört büyükler içinde, savunmadan çıkarken top kaybını en fazla yapan takımdır Fener. Bunu hisseden Avcı, Fener'in savunmasına 3. bölgede baskı yaparak başladı. Gökhan önü Deniz de Daum'un yeni hamlesi idi. Alex ve Güiza dışında hücumcu olmayınca da hücumda çoğalamadığı için zaten Türkiye'nin en çok isabetsiz orta yapan takımı olan Fenerbahçe, rakip kaleye gidemiyordu. Ama 15. dakika sonrası Fenerbahçe cesaretlendi, Deniz ceza alanına sürpriz adam olarak geldi. Kubilay analiz ekibine, maçlarda 'gol pozisyonu öncesi top kaybı' sayısına baktırırım. Yani, takımların final pası beceriksizliklerinin tespitidir bu. Fener bugüne kadar tam 36 kez final pasını becerememişti. Bu maçta da ilk 20 dakikada Emre ile bunu bir kez yapıyordu. Sonra da, yazımın başında yazdığım ve cuma akşamı "İleri 3'lü" programımda "Fener İskender'den böyle gol yiyecek" diye gösterdiğim oluyor, savunma çıkışı Selçuk'un kaptırdığı top, Bilica'nın ağırlığı ile de birleşince Fenerbahçe, ilk yarıda verdiği tek pozisyonda golü yiyordu.

Resmen Alex'i tahrik etti

Adam eksilten oyuncu sayısının azlığı, öne doğru oynama becerisi olan adam sıkıntısı Fener'in başının derdi. Bunu Deivid ile çıkıştaki kayıpları da Baroni ile yenmek istedi 2. yarıda Daum.... Doğru hamleler, Büyükşehir'in korkaklığı ile birleşince Alex klasıyla bunu rakibine ödetti. Emre yine müthiş, Gökhan sorumluk alan, Alex ise top kazanmaya bile istekliydi. Ekrem'e, hakem olsa Göksel başkanın bile kırmızı göstereceği pozisyonda sarı kart gösteren ve 'iyi bir ön libero gibi' Alex'in pasını kesen ve haklı kırmızı gösterse de o kart öncesi Alex'i tahrik eden Fırat hocayı anlayamıyordum. Hayatımda hakemle ilgili yazmam ama bu maçın kaderini yanlış kararları ile Aydınus ve yardımcısı belirledi. Büyükşehir, futbol adına güzellik sergilemeden aklıyla maçı kazandı. Fener'in oyuncuları, kapasitelerinin üzerinde bir ruhla oynuyorlardı. Bu da Fenerbahçe'yi, Daum ne kadar engel olursa olsun, kadro yetersiz olsa da başarıya götürebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor