Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

16 Ağustos 2010 | Pazartesi

Piranabahçe

Fenerin ilk golü 7 saniye ve 2 pasta oldu. Antalya golü yediğinde topun arkasında sadece 4 oyuncusu vardı.
Birbirini tanımayan 4 defans oyuncunun yerleşimi becerememe dezavantajını, Türkiye'nin en klas golcüsü Semih10 dakikada Antalya'ya fena ödetiyor, Antalya gibi "basmayan, rahatsız etmeyen" takımlara karşı 'NİANG'laberaber çift forvet oynarım" diyordu.
Fener, Alex'in üstüne yıkılmayacak bir oyun tarzına döndüğünü, topu orta alanda alan her oyuncunun, hemen ters tarafa attığı paslarla oyunu hızlandırıp, rakibin yerleşmesine fırsat vermeyeceğini gösteriyordu.
Golün biri ortadan, ikisi sağ, biri soldan oluyor, takım kanatları kullanıyor, takımın gol bölgesine taşıdığı toplarda eskiden yüzde 80 Alex imzası varken, bu oran tüm takımın sorumluluk alması ile yüzde 20'ye düşüyordu.

Alex bu takımda olmalıdır
Fener, Alex
'in yeteneklerinin dışında da, oyuncuların tümü, Stoch'un sol korner bayrağı dibinden top çıkarışı gibi ruhlarını koyunca, beraber oynamayı becerince, maç kazanabileceğini gösteriyordu.
Hafta içi yazdığım Alexbahçeyazısında anlatmak istediğim buydu.
Fener, Alex'in dışında da bolca hücum varyasyonları üretmeli idi Bu durum, Alex'in performansına da olumlu yansıyordu. Ama, İlk haftadaki 18 takımın en kötüsü Antalya'nın berbat oyununun da buna katkısı yüzde 30 idi.
Sonuç; 1- Semih bu takımın vazgeçilmezidir. Niang'ın Marsilya'da, Cisse tek santrafor oynadığında, orta alan 4'lüsünün solunda da oynadığını bilenler, 2 sinin bir arada pek ala oynayacağını da bileceklerdir. 2- Alex bu takımda olmalıdır ancak onun her zaman ilk 11 de , ya da 90 dakika boyunca sahada olmayacağının bilinmesi gerekir. 3-Fener çok varyasyonlu gol şansı yaratan , pirana gibi takım olacaktır. 4- Aykut hoca bu takımı taşıyacaktır. Ancak camianın da hocayı sonuna kadar taşıması gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor