Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

20 Ağustos 2010 | Cuma

Fener eleyecek

Maddelerle gidelim; 1- Fener , bugüne kadar yapmadığı kadar, "takım olarak topun arkasında kalmayı" başarıyordu, Aykut hoca takıma elini değdirmişti.
2- Yine takım olarak "alan savunmasını" mükemmel yapıyor, aralarda boşluk bırakmıyordu.
Bu nedenle rakibe sadece uzaktan şut atma seçeneği kalıyordu.
3- Caner sol kanatta fazla top kaybı ile sırıtıyor ama arkasında Santos çok iyi oynuyordu.
4- Selçuk; Cristian ikilisi orta alanda top kazanma ve direnci artırıyor ama ileri ve dikine oynama konusunda takımı ekside bırakıyordu.
5- Emre'nin yokluğu , Alex'e "geriden gelen doğru pas" sayısını azaltıyor , Alex'in "durarak oynayan yaratıcılığı" işe yaramıyordu.
6- Semih , ön alanda yine topu , hem de kalıplı 2 stopere rağmen ''saklayan santrfor '' oluyor ama bir pozisyon dışında Topuz'dan ve Caner'den ribaunt yardımı alamıyordu.
7- Adamların geçen seneki en etkili sol kanat ikilisi Olin ve Vierinha sol kanatta etkili idi.Çünkü Topuz hücumda iyi oynuyor ama savunma pozisyonunda içeri fazla gömülünce Gökhan bu 2 adamın karşısında yalnız kalıyordu.
Ama süper müdahalelerin adamı oluyordu.

Doğru strateji izlendi
8- Oyunu geride ve 30 metrede kabul ettiğimiz için stoperlerimiz sırıtmıyor, bir pozisyonun dışında savunma arkasına top da yemiyorduk. İlk yarıda takım böyle bir deplasmanda , bu kadar eksiğe rağmen DOĞRU bir strateji ile İYİ bir oyun sergiliyordu.
9- İkinci yarıda her Fener atağında ceza alanında 4-5 Fener'li oluyordu ki bu, geçen yıl tek adama orta yapan takım için büyük aşama idi.
10- Niang'ın varlığı , takım topu daha da önde oynamaya başlayınca rakip kalede baskıya dönüşüyordu.Bu baskıda takımın ön liberosu Vitolo'yu attırıyordu.
11- Fener korkusu , adamlara santrforlarını çıkartıp , sol orta saha adamı Sorin'i oyuna sokturuyordu. İkinci yarıdaki oyunun aynısı, yani topun yüzde 70 Fener'de kalacağı bir oyun, PAOK gol yemek istemediği için İstanbul'da da oynanacak.
Niang-Semih'i beraber oynatacağını düşündüğüm Aykut hocanın buradan çıkaracağı derslerle de Fener'in bu turu geçeceğini düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor