Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

24 Ağustos 2010 | Salı

İşte maç budur!

Orta alanda iki takım da ilk toplara bastığı için pozisyonbulamıyorlardı. İlk 14 dakikada tek şutu yoktu Trabzon'un, tek korneri olmadığı gibi, tek bir ortası da, hatta pozisyonu da. Topuz'un şanssızlığına, Yattara'nın beceri golü eklenince maç garip başladı. İşte bu durumda takımda Alex olsa, direnci azalacak Fener'in işi daha da zor olurdu. Ama, bu dakika sonrası üstünlüğü ele alan ve kanatları da kullanan takım Fener oldu. Çift forvet Niang ve Semih önde baskı kuruyor, her zaman çalışılması gereken "Ribaunt'u Özer alıp, santrforuna ortalatıp, stoperine gol attırarak takımın gol alternatiflerinin arttığını" gösteriyordu. Belki Trabzon'un 2'nci golü duran toptandı, yaratıcılığı yoktu ama ya Glowacki'nin golünde, tam üç Trabzon'lunun demarke pozisyonda oluşu nasıl açıklanacaktı? Tartışılacaktı elbet Aykut hocanın Alex'siz klasik 4-4-2'si. Bence Aykut hoca, maçları artık "3'lü - 4'lü Paketler" halinde düşünüyor, iki PAOK maçı ve arada Trabzon maçı olan pakette, Avni Aker'de Alex'i yanına alıyordu. Ama , sol kanatta Özer ve Santos'un Yattara korkusu Fener'i oradan etkisiz bırakıyordu. Semih sakatlanınca, Stoch sola geçiyor , Özer'e ise Alex'leşmek görevi veriliyordu. İlk yarı boyu "futbolun doğrularını daha fazla yapan Fener", hızlı hücumu da başarabildiğini Topuz'un 6 saniyede attığı golle gösteriyordu. Trabzon'un, Cale'nin önüne adam getiremediği pozisyonlar, Fener adına kaçan goller demek oluyordu.

Şansını yanında götürdü
Sonuçta, ilk yarıda futbolu daha doğru uygulayan, Alex dışında da goller atabileceğini gösteren, golleri kaçıran Fener, ama şansını yanında götüren takım Trabzon oluyordu. Ama ikinci yarıda Özer, çok ama boşa koşup, Stoch da içeri gömülerek oynayınca Yattara'ya kolay atılan paslar Fener'i 15 dakika sıkıntıya sokuyordu. 70'ten sonra düşen orta alan dirençleri, daha fazla Trabzon'da olunca, giderek kondisyonunun arttığını gördüğüm Fener, Alex'i de alıp oyunu rakip alana yıkıyor, Trabzon ise sadece Yattara silahına kalıyordu. Son zamanların en güzel maçında kazanan Trabzon'u ve Şenol hoca'yı kutluyor, Fener'in doğru yolda olduğunu görüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor