Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

01 Eylül 2010 | Çarşamba

Fener'de Okan'dan sonra sıra Gökay'da

4 Ağustos'ta , Genk maçında herkes 10 dakika seyrettikten sonra daha önceden çok iyi bildiğim Okan için''Aykut hoca hiç çekinmeden sağ beke onu koymalı '' diye yazmıştım. Nitekim , Manisa maçında tüm Türkiye bu genç adamı izledi. Ne kadar yüksek bir özgüvene sahip olduğunu , dikine oynamayı ne kadar sevdiğini , ne kadar kolay çalım attığını , ne kadar hızlı ve çabuk olduğunu gördü.
Daha çok şeyler görecek , bakın buradan bir iddia da daha bulunuyorum. Okan'ı sağ bek , Gökhan'ı ise Selçuk ile beraber çift ön libero oynatsın Aykut kocaman, rakip nefes almaya fırsat bile bulamaz. O zaman ön tarafta Dia , Emre , Stoch ve en önde Niang ile , bu takım 5-6 saniyede rakip kaleye gider, rakip de ne olduğunu anlamaz.'' Peki o zaman takım kısa kalmaz mı? '' diyenlere söyleyelim. Avrupa şampiyonu G.Saray'da Popescu ve Hakan Şükür'den başka 1.80 cm'nin üzerinde oyuncu olmadığını hatırlatayım.
Gelelim yukarıdaki konuya, Okan 'ın başarısı , artık altyapıdaki tüm oyuncuların önünü açacaktır.
Bunların başında da Gökay geliyor. Bu genç çok yetenekli, kolay adam eksilten, şutu başarılı, top çalan, dikine oynamayı müthiş seven bir genç. Kocaman 'ın onu kazanmak için çok uğraşacağına inanıyorum. Fizik olarak biraz eksik ama onu da kapatacaktır Gökay ve Fener'in önüne ''gelecekte milyon dolarları '' koyacaktır.

FENER'E STOPER ADAYIM BARZAGLİ'DİR

Fener stoper arayışında ve çok doğru yapıyor. Lugano -Bilica ikilisi yeterli güveni vermediği gibi sakatlandıklarında ya da cezalarda yedekleri de güvenli değil. O zaman oraya fizikli, az top kaybı yapan, öne doğru güvenli oynayan, kendi ülkesi dışında da başarılı işler yapmış yani ''başka ülke acemiliği '' çekmeyecek , uzun bir adama ihtiyaç var. Bu adam da şu anda Wolfsburg'da oynuyor, adı Barzagli.Adam son 3 sezonda 125 maç oynadı, sadece 13 sarı kart gördü. Bildiğim kadarı ile yalnız 1 kırmızısı var. Geçen sene Alman ligi gibi bir ligde sadece 1 maç sakatlığı nedeniyle maç kaçırdı. 1.86 boyunda, Lugano'dan da Bilica'dan da daha çabuk.
Bu transfer döneminde olmasa da devre arası düşünülmelidir. Fener'in o bölgesine çare olur.
Benim düşüncem budur.

YAKINDA NİANG'IN ARKASINDA ALEX DEĞİL STOCH'U GÖREBİLİRSİNİZ
Çok
çabuk yön değiştiriyor, aniden sert ve istediği yere vurabiliyor. Fener'de Alex zaman zaman dışarıda kalacak bu belli oldu. İşte bu zamanlarda bu önemli özellikleri nedeni ile Niang arkası Stoch'u görürseniz hiç şaşırmayın. Emre ve Cristian'ı beraber oynattığında önünde sağda Dia veya Topuz , solda Özer ve ortalarında Stoch'un olduğu bir oyun düzeninin Aykut hocanın kafasında olmayacağını kim söyleyebilir ki? Bekleyin görmeniz uzak olmayabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor