Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

20 Eylül 2010 | Pazartesi

Fener'in hakkıydı

1-Schuster'in karakterini "Rakip sahaya yıkılarak oynayarak"yerine getiren ve ilk 20 dakika bireysel kalite ile üstün görürnen Beşiktaş'tı.
2- Q7 müthiş bir alan savunması ile Fenerbahçe tarafından etkisiz hale getirilince, sürekli kanat değiştirerek boşluk bulmaya çalıştı ama bu onu sadece "Türkiye'de ilk kez bir maçta rakip kaleye gitmesine izin verilmediği için" sinirlendirdi. Nihat ise zaten yoktu ki!
3- Gökhan, Q7 karşısında olmayınca o koridoru otobana çevirdi ama aslında bu, Kartal'a yemdi. Çünkü Fenerbahçe, asıl tehlikeleri soldan Dia ve Santos ile, Beşiktaş'ın dikiş tutmayan sağından yapıyordu.
Zaten Kara Kartal'ın Nihat ve Q7 ile kapayamadığı kanatları Fenerbahçe için maden gibiydi.

Schuster gözünün kararttı

4- Yüksek hırs ve fizik gücü sakatlıklar getiriyor, bundan da HakanArıkan ve Ekrem ile en çok Kartal zarar görüyordu ama Fenerbahçe'nin mükemmel alan savunması Kartal'ın ilk kez karşılaştığı ve çözemediği yapı oluyordu.
5- Sahanın zemin seviyesinin bile altında olan oturma yerinden maçın teknik analizini nasıl yapabildiğini merak ettiğim teknik direktör Bernd Schuster, sağ bek ve stopersiz çaresiz kalıyor, F.Bahçe çok adamla saldırınca ilk yarıda 4-0 mağlup olmadığına şükrediyordu. 6- Fenerbahçe'nin tendomlarına giren Beşiktaşlıları görmeyen, Emre'nin fırçasına korkudan kart bile gösteremeyen Cüneyt Çakır kötü günündeydi.
7- İkinci yarı Emre çıkınca geriye yaslanan buna rağmen golleri kaçıran Fenerbahçe'ye Aiurelio'yu çıkarıp Bobo'yu sokacak kadar gözünü karartan Schuster, golü penaltı ile attırıyordu.
8- Takım öndeyken Stoch gibi bir adamı hem de bu kadar kontratak imkanı varken kenarda tutmayı anlamıyor, Fenerbahçe'nin hak etmediği bir, "iki puanı" kaybettiğini düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor