Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

08 Mart 2011 | Salı

Fener zor durur (2)

İki kanadı Hurşut ve Serkan'la hızlı kullanma çabasındaki Gençlerbirliği'ne karşı ilk 20 dakika pozisyon bulmadan iki gol attı Fenerbahçe...
2. goldeki Niang'ın turbo motorlu koşusu, pres yapan yeni Fenebahçe'nin küçük bir kesitiydi. Özer ile oyun içinde yer değişerek sola geçen Dia'nın savunmada aksaması Gençlerbirliği'ni sağ taraftan etkili getirtiyor, Orhan'ın golü de bu sayede oluyordu.
Hurşut'un sayısı ise duran toplarda ribaunt almanın ne denli önemli olduğunu bir kez daha gösteriyordu.
İkinci yarıda karla kaplanan zemin Fenerbahçe'nin giderek artan presine engel olamıyor kendi gibi oynayan bir rakip bulan Ankara ekibi ise Alex'i durduramıyordu.

Artık pes etmiyor
İlk yarının duran adamı Alex herkesin şut atmasını beklediği bir pozisyonda Niang'a golü attırıyor, maçın en iyi adamı Santos ise Emre ile Barcelonavari bir gole imza atıyordu.
Yorulan orta alana, gittikçe etkisizleşen Dia-
Cristian Baroni değişikliği ve Mehmet Topuz'un sağ kanada geçmesi dinamizm getiriyor ayrıca teknik adam zekası kokuyordu.
Maçın en kritik iki kontratağında ters kademeye giren Özer'in ve yüzde yüz 2 gol pozisyonunu çıkaran Volkan'ın bu skora katkısı inkar edilemezdi.
Fenerbahçe'nin artık en önemli özelliği takımın pes etmemesi, rakip tempoyu artırdıkça sarı-lacivertli takımın tempoyu daha da yükseltmesi, yabancılarla yerlilerin müthiş uyumu ve haftalar önce herkes çarmıha gererken sadece benim yazdığım teknik direktör Aykut Kocaman'a olan inancımın bir sonucu idi.
Yedi hafta önce 19 puan alacak diye yazdığım Fener bunların 12'sini aldı. Günlerdir yazı yorum yine aynı yerdeyim; bu Fenerbahçe zor durur. Ama bu ligde Şenol hoca gibi sakin bir adamı bile bu hale gelmişse daha çok olaylara gebe olacağı da açıktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor