Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

04 Nisan 2011 | Pazartesi

Emre'yi klonlamalı

Hollanda dahil, 6 büyük Avrupa liginde 'içerdeki son 5 maçında gol yememiş' Fenerbahçe dışında takım yok.
Şampiyonluğa giderken, içerdeki maçlarda kaleni gole kapatmak büyük beceri ve avantajdı.
Çok dolaşan Fenerbahçe ön alan adamları, Niang, Özer ve Alex çapraz koşular yapıyor, bu yapı, bir de ön alanda basınca Bursaspor ilk 10 dakika atağa bile çıkamıyordu.
Ama 10. dakika sonrası, içe kat eden Niang ve sağda zaten olmayan adam nedeni ile 2 kenarı ön alanda kapatamayan Fenerbahçe, oralardan iki ciddi atak yedi, pozisyon verdi.
Bu yapı orta alanın ortasında Fener kalabalıktı ama iki kanat savunma adamının işi zordu, çok koşmaları gerekiyordu. 'Emre'leşmesi istenen' Özer bunu yapamıyor, çift santrfora dönen sistemde, orta saha kanat adamları olmayınca, ceza sahasına orta da yapılamıyordu.
Orta alanı 5 adamla kalabalık tutan Bursa'ya, ortadan hücum ediyorlar ama bu da 'kamera şakası' gibi oluyordu.
Sonuçta sistem hücum etmek anlamında işlemiyordu. 30. dakika sonrası da Bursa oyun eşitliğini sağlıyordu. 33 sonrası Kocaman'ın uyarısı ile Niang sola geçiyor ama takımın ''topu öne taşıyamama'' sıkıntısı bitmiyordu.

Müftüoğlu zorlaştırdı
İki penaltıyı es geçen Müfüoğlu'da, Fener'in işini zorlaştırıyordu. G.Saray maçının 2. yarısında da uygulanan ve aslında orada da işlemeyen bu sistemi, sadece koşmak dışında bir şey yapmayan Özer'i de sahada fazla tutarak uygulamaya çalışmaya neden bu kadar uğraştığını anlayamıyordum Aykut hocanın. İbrahim'in süper oyununa, diğer arkadaşlarının da katkısı Bursa'nın, Fener'i oynatmamasındaki bir diğer sebepti elbette.
Dia'nın, maçın sonunda değil, başında etkili bir forvet olduğunu biliyordu Kocaman.
Özer'den kanat adamı olamayacağını bildiği gibi. Ama kafasında kurguladığını, oyuncularının yapamayacağı olasılığını hesaba katmamıştı sanırım. Bu sorunun çaresi de ''Emre'yi klonlamaktan'' geçiyordu.
Bu yazarı dikkatle okuyanlar, 7 hafta önce, Manisa maçı sonrası yazdığım 6 Şubat'taki yazının sonunda, Fener'in bundan sonraki 7 maçta 19 puan alacağını yazdığımı bilirler.
Bu tahminin tam tutması Fenerlilerin hoşuna gitmedi mi? Bir tahmin daha: Fener, Antep ve Eskişehir maçlarını kazanır, Trabzon, 2 haftada puan bırakır.
2 hafta sonra şartlar yeniden eşitlenir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor