Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

10 Nisan 2011 | Pazar

İki haftada lider

Alper'in 70 metre süper götürdüğü topa müdahale edememek ve daha başta gol yemek Fener'in beklentisi değildi elbet. Ama Avrupa'nın 5 büyük ligindeki yaklaşık 100 takım içinde Dortmund'dan sonra, "maç başına 0.5 ile en az gol yiyen 2. takım" olan Eskişehir'e, 4 dakikada 2 gol atmayı da hiç beklemiyorlardı. Caner'in golünde 2 stoperin, Diego'nun sakatlığının da etkisi ile yaptığı hataya, bir de Alex'in ara pasında Niang'ı yakalaması zor olan Veysel'inki eklenince Fener öne geçiyordu. Bu goller önemliydi. Çünkü, Fener oyunu mağlup götürse Burhan, Alper, Doğa, Sezer ve Erkan ile ligin en hızlı orta sahasına sahip rakibi karşısında çok kontra yerdi. Gol sonrası oyunun temposu düştü ama kanat ortalarını etkili kullanıp, Alex ile 2 önemli fırsatı kaçıran Fener, topu ayağında yüzde 70 ile daha fazla tutan ve aslında tempoyu da ayarlayan takımdı. Cristian ve Emre alan savunmasını iyi yapıyor, Alex, Doğa'nın markajına rağmen, gol alanına dikine paslar kullanıyordu. Tek forveti Batuhan'a ne göbekten, ne de kenardan top getiremiyordu Eskişehir. Çünkü Fener'in çok koşan baskılı oyunu buna müsaade etmiyordu.

Doğru değişiklikler

2. yarının başında, skorun etkisi ile Eskişehir üstün gözüküyordu ama bu sadece topa fazla sahip olmak anlamındaydı. Caner istekli oyununu sürdürüyor, üstüne gelen rakibi karşısında, bu tür anlar için en uygun silah Dia'nın yokluğuna Fener yanıyordu. Erkan-Ümit değişikliği ile çift forvete dönen Eskişehir de Batuhan ile gol kaçırıyordu. Topu önde tutamayan ve baskı yiyip, rakibi tehdit edemeyen Fener'de, geç de olsa, sakatlığına rağmen iyi oynayan Emre ve oyundan düşen Niang'ın yerine Gökay-Semih hamlesi doğru olanıydı. Nitekim, "doğru yere hareketlenme uzmanı" Semih, vücudunun "en olmadık yeri ile de olsa" golü atıyordu. Daha çok koşan Eskişehir oluyor ama amele gibi koşmak yerine, topu koşturan Fener futbolun böylece doğrusunu yapıyordu. Alex'in varlığı bu takım için şanstı. Caner ekstra katkı yapıp, Semih de gerekeni uygulayınca, Fener bir hafta ara verdiği galibiyetlere devam ediyordu. Şimdi ne mi olacak? Geçen hafta yazdım, Trabzon önümüzdeki 2 haftadan birinde puan kaybedecek ve Fener, G.Antep'i yenip, yeniden lider olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor