Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

17 Nisan 2011 | Pazar

Şampiyon gibi oynadı

Ligin ilk yarısında, 90 dakikada 2 faul yapan Fener, bu maçta daha 7 dakikada 3 faul yapıyor, maça hırslı ama gergin başlıyordu.
İlk dakikalarda verilmeyen penaltı, hakeme de tepkiyi artırıyordu. Ama tüm bu gerginlik, son haftaların en fazla pas hatası yapılan 15 dakikasını yaşatıyordu Fener'e. Emre'nin kartı da 'stres kontenjanındandı' zaten.
İlk şut 15'te oldu. Çünkü iki takımın da amansız bir presi vardı. Caner'in olduğu kanadı,Popov'la kullanmak Antep'in tercihi idi. Alex'i kullanarak göbekten gitmekse Fener'in.
Göçek'in iyi hakem olmadığını bilirdim ama bu maçlar için kapasitesi yetmeyecek hakem olduğunu, 15 dakikada iki penaltıyı yediğini ve Lugano'nun dirseğini görmediğini görünce iyice anladım. Alex'e, Hürriyet'in markajı nefes aldırmıyor ama o yine de Gökhan'ın direkte patlayan topunun pasörü ve iki G.Antepli ön liberonun kartlarının mimarı oluyordu.
Savunma çıkışı kayıp takımların başına, hele de bu pres de dert olurdu ama Antep'in hatasını, Semih'in değerlendirememesinde ''henüz soğuk olmasının'' etkisi vardı. Niang'ın sakatlığı, bir yabancı kontenjanını Dia için açıyordu. Emre Güngör'ün Lugano'yu dövmesinde ve Lugano'nun Wagner'in bileğine basmasında ise Gökçek'e göre fazla sorun bulunmuyordu.

Fenerbahçe hak etti
İlk yarının özeti, ön liberoları ve tandemi kırmızı kart adayı Antep ile bu kadar tehlikeli bir takıma tek pozisyon vermeyen ama üç net fırsatı kaçıran Fener oluyordu. 2. yarının başında golü kaçıran G.Antep'ti ama o andan sonra topla yüzde 65 oynayan Fener adeta boğuyordu rakibini.
Ben, Türkiye'de son haftalarda bu kadar güzel maç izlemedim diye düşünürken, Fener bu haftaya kadar kimsenin yapamadığı kadar hapsediyordu rakibini. Caner-Dia değişikliği doğru olandı. Çünkü o dakikaya kadar en etkili adam olan Olcan'ın soldan çıkmasını engellediği gibi, Fener'i o kanattan öne taşımaya da başladı.
Kanattan etkili geliyordu Fener ama bu toplara kafa vuracak ortamı bulamıyordu.
Topuz ve Emre denemeyince, bu işleri antrenmanlarda en iyi yapan adam Stoch devreye giriyor, tamamını ise Santos getiriyordu. Maçın hakkı Fener'indi. Puan kaybı yazık olurdu.
Bu gol haftalardır yazdığım ''Fener şampiyon'' düşüncemi daha da öne götürdü. G.Antep, şerefiyle ile oynadı ama karşısında ŞAMPİYONgibi oynayan bir takım vardı, kaybettiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor