Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

25 Nisan 2011 | Pazartesi

Eyvah! Fener şampiyon

Manisa maçından sonra, 6 Şubat'ta yazdığım yazıda ''Fener 7 maçta 19 puan alır'' diye yazdım. 7 maç sonra, Bursa maçı bittiğinde, Fener 19 puan almıştı.
21 Şubat'ta, Beşiktaş maçından sonra , sadece bu doktor net yazdı , hem de 2 ay önce ''FENER ŞAMPİYON OLUR '' diye. Bakın eski yazılarıma.
Bu gözle bakın bu yazının bundan sonraki kısmına , inandığını yazan, bilme inanan , bu sistemin içinde , ne taraftara , ne yöneticiye , ne gazeteciye , ne teknik direktöre zerre kadar gebeliği olmadan , erkekçe yazan, bir tıp spor adamının yazısı olarak Kadıköy'de , herkesin ''Çanakkale geçilmezi'' oynaması nedeni ile , maçların % 60'ında ALT oynayan Fener'in , deplasmanda ÜST oranı % 71 idi. Bu maçta da beklentim, Buca'nın da atacağı gollü bir maçtı.
Nitekim ilk 10 dakikada Fener, Buca'nın tam 10 katı fazla pas yapıyor, tüm dönen topları Fener alıyordu. Savunması olmayan Mendy ve Erkan'ın kanadı, Topuz ve Gökhan için madendi ama kullanılamıyordu. Buca ilk atağında golü buluyor, Musa golü atarken, 4 Fener oyuncusu penaltı noktası üzerinde sadece seyrediyordu.

Emre'nin golü müthişti
Bu tür yenilen şok goller yıldızları ateşlerdi. O yıldız ise Emre idi. Attığı golü ise, dünyada belki bir Messi atardı , bir de Ronaldo. Fener'in golünden sonra ise Buca, daha cesaretli oynamaya başladı ve bulduğu 2. pozisyon, Fener'in attığı korner sonrası kontraataktan oluyordu. Fener belki baskılı oynuyor ama Topuz ve Alex başta olmak üzere , üretemiyordu, Buca'nın golünde , hem de kalabalıkken gol yemeleri de savunmanın başından beri organize oynayamamasının sonucu idi.
İlk yarı özeti , çok ama etkisiz hücum varyasyonları ile çabalayan Fener ve 3 gol atabilecek Buca oluyordu. Abdulkadir'in golü , ''kabus mu geliyor?'' dedirtiyor ama devreye maçın adamı Gökhan ile Topuz ve Alex girince, Fener 3 dakikada geri geliyordu. Semih'in, ''XAVİ'vari'' pasında Guiza belki de geçmişini silecek bir gol atıyordu.
İşte bu takımın bu geri dönüşü yapacak gücü olduğuna inancım nedeni ile haftalar öncesinden yazmıştım, ''Fener şampiyon" diye. Ama şimdi bazıları ne diyorlar biliyorum; Eyvah Fener şampiyon

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor