Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

17 Eylül 2011 | Cumartesi

Lütfen Fener'e bahane!

Üstüne gelen takımlar, hele de Alex'e adam adama markaj uygulamazsa Fener deplasmanda iş yapabilir.'' İlk 7 dakikada, alışılmadık hızda oynayan Fener'in düşündürdüğü buydu bana. İngiltere'de WBA, Sunderland ve Everton'ın uyguladığı, Almanya'da Hertha'nın sadece ilk hafta uygulaması dışında kimsenin yüzüne bakmadığı, İspanya'da ilk haftalarda uygulayanını şimdilik görmediğim 4-4-1-1 dizilişi, Alex'in varlığında bu sene de favori taktik gibi görülüyor ama üreten 2 ön libero olmayıp, kenar adamları da klasik ''orta yapıcı'' olmayınca, takım bir ara kısır futbol oynuyordu.
Kaleci Volkan, kolay şut şansı veren, rakibe yakın oynamayan savunma anlayışına isyan ediyordu.
28 dakikada G.Antep'e attırılan 9 şut, Antep'in Antalya'da koca maçta 11 şut attığını hatırladığımda, Fener'in aleyhine inanılmaz bir rakamdı ve gol de öyle geldi.
Arada bir penaltısı da yendi Fener'in. Topuz'un yerine, üstelik sağ kanada giren Uğur'un katkısı ve Ziegler'in, ''orta değil, gol pası ile'' atılan golde asıl önemli olan, Fener'in 5 kişi ile rakip kalede olabilmesi idi.
Gol, Fener'in bu dakikadan sonra oyunu daha çok kontrol etmesini sağlıyor, Antep ise iyi oynamıyordu.

EN ÇOK ASİSTİ ZİEGLER YAPAR
Alex'in ikinci golü, hem onun büyüklüğünün hem de Ziegler'in bu takımda en çok asist yapan oyuncu olacağının ispatı idi.
Kafkas'ın kanat adamlarının yerini değiştirme hamlesine Kocaman, Semih-Bienvenu değişikliği ile cevap veriyor; Alex'i nokta santrfora atıp, daha savunmacı 4-1-4-1'e dönüyordu.
Bu şablonda, sol dışa alınan ve geçen hafta ''deplasmanda çok atar'' diye yazdığım Bienvenu'nun savunma arkasına kaçışları, penaltı kaçsa da gelecekte de çok iş yapacaktır.
Ayrıca Fener, her ne kadar rakibe şut attırsa da, 50 dakika iyi oynuyor, alan savunmasını iyi yapıyor ve pozisyon vermiyordu.
Ben bu satırları yazdıktan sonra da maçın en iyisi Ziegler attırıyor, Bienvenu atıyordu. Yöneticiler ne yaptı bilmem ama bu takımın oyuncularının geçen sene şampiyonluğu sahada kazandıklarına dair en ufak bir kuşkusu olmayan bir spor yazarı olarak, bu galibiyetlere nasıl bir bahane bulunacağının merakı içindeyim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor