Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

22 Ocak 2012 | Pazar

4 çeker F.Bahçe

Bu sene Premier Lig'in favori taktiği 4-4-1-1. F.Bahçe de böyle başladı. Ama bir taraftan da Barça'nın "biz klasik santrfor sevmeyiz" modunda idi. Önde Alex vardı ama temel mantık, orta alandaki her adamın ceza alanına gireceği bir anlayıştı. Boğarak başladı Kayseri'yi F.Bahçe. Gol öncesine kadar 4 farklı oyuncu pozisyona girdi. Ama gol, Alex'in zekası kadar kalecinin ikramı idi. Aslında çok koşan bir orta saha ile F.Bahçe'nin karşısına çıkan en mücadeleci takımlardan biriydi Kayseri. Bence gelecekte herkesi peşinden koşturacak Sefa'nın katkısı ile üstüne de gelmeye başladı F.Bahçe'nin. Pozisyon da buldu ama golü bulamadı. Topuz'un formsuzluğu, hem onu hem de arkasındaki Gökhan'ı etkisiz hale getiriyordu. Stoch'un Alex ile ön adam olma konusunda değişerek oynaması Kayseri savunmasının aklını karıştırsa da ilk yarı başka pozisyon getirmiyordu.

Topuz dinlenmeye...
İkinci yarıya Kayseri'nin baskılı başlayacağı kesindi ama F.Bahçe'nin orta alanda topu tutabilme özelliği olan adamlarının çokluğu tehlike yaşamasını engelliyordu. Ben 70 sonrası iş biter diye düşünürken önce penaltı, sonra Stoch klasiği ve en son da büyük sürpriz Bienvenu golü işi bitirdi. Bu maçın gösterdiği en önemli şey F.Bahçe'nin yeniden mücadele eden bir takım olduğuydu. Sow geldiğinde yapılacak tek şey var. Serdar savunmaya, Caner sağa, Topuz biraz dinlenmeye, Alex de Sow'un arkasına geçer. F.Bahçe, ligde G.Saray'ın en önemli rakibi olur. Ligin 34 haftasının sonu tahminimi de şimdiden yazayım. 1- G.Saray, 2- F.Bahçe, 3- Beşiktaş, 4- Trabzon... Şampiyon mu? Durun bakalım, TFF bir ortalığı karıştırsın da...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor