Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

18 Mart 2012 | Pazar

Galatasaray durdurulamaz

1)Baskılı başlaması gerekiyordu, öyle de başladı Fenerbahçe derbiye...
2) Ceza alanına kalabalık geldiği ilk pozisyonda bulduğu gol, Moussa Sow'un ekstra becerisindendi.
3) Türkiye'nin rakip savunmalardan dönen topu alarak en çok golü atan takımı Fenerbahçe, bunu daha önce 17 kez yaptığı "ceza alanı dışından şut ile gol" özelliği ile birleştirince Alex ile 2'nci golü buluyordu.
4) Normal şartlar altında böyle iki gol yiyen bir takım dağılırdı ama Galatasaray'ın kendine olan müthiş öz güveni F.Bahçe üzerinde baskı kurdu.
5) Fenerbahçe'nin savunmaya gömülmesi ,Yobo'nun Necati'yi, Serdar'ın da Elmander'i tutamaması Fenerbahçe'ye golü yediriyordu.
6) Bu dakikadan itibaren de Galatasaray topu doğru oynayan, daha çok kazanan, daha az kaybeden ve müthiş bir pres ile oynayan takım oluyordu.

Yüzde 90 şampiyon
7) 60'a kadar baskıyı yiyen F.Bahçe'de savunmaya dönük hamle Miroslav Stoch-Selçuk Şahin değişikliği ile olurken, Galatasaray ise Baros ve Aydın Yılmaz ile forvetini tazeliyordu.
8) Bu degisiklik Sow'u sol kanada, Alex'i santrfora, Fener'i de otomatikman savunmaya mahkum ediyordu.
9) Ama bu yanlış sablon işlemeyince Alex-Issiar Dia değişikliği geliyordu.
10) Emre müthiş mücadele ediyor ama savunmaya çekilmenin faturasını Hakan kesiyordu.
11) Sonuçta,topla daha iyi oynayan, hücum etmeyi daha çok isteyen ve becerili ayakları daha fazla olan Galatasaray bence bir hafta önce de yazdığım şampiyonluğun %90'ını Şükrü Saracoğlu Stadı'ndan almış olarak dönüyordu.

NOT: Fatih Terim'e yabancı madde atılmasını kınıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor