Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

30 Ağustos 2012 | Perşembe

Yazık oldu

Sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim: Çok yazık oldu. Elenmek, hele de ikinci yarıdaki oyunla Fenerbahçe'nin hiç de hakkı değildi.
İlk atakta golü yemeyi planlamamıştı elbette Fenerbahçe.
Ama hücumda yapılan top kaybı ile gelmişti gol.
Topuz'u Alex gibi, Krasic'i ise Stoch gibi kullanmaktı Kocaman'ın tercihi.
Ama Krasic sakatlanınca giren Stoch, 15 dakika acemilik çekince sahanın en iyi bindirmelerini yapan Hasan Ali de etkili olamıyordu.
Selçuk çıkışta çok top kaybı yapıyor, Topal'ın hücum anlamında katkısı olmuyor, Topuz ortalarda hiç gözükmüyor, Sow ilerde top tutamıyordu. ''Elinden çok top kaçırır ve uzaktan kolay gol yer, Fenerbahçe çok şut atmalı'' diye dün yazdığım kalecilerine ilk yarı topu topu 2 şut atılması acaba nedendi?
Kornerlerde kale sahası ön çizgisine Selçuk veya Gökhan'ı koşturup, topu arkaya aşırtmak ve bu şekilde çok gol yiyen Spartak'ı avlamak yerine, kornerleri arka direğe atmak da Spartak'ın bu zafiyetini bilememenin bir sonucu muydu?

Anlık hareketler
2. yarıda yapması gerekeni yaptı Fener. Önde bastı, çıkarmadı, hata yaptırttı. Rakip takım savunma yapmayı beceremiyordu aslında. Kuyt iyi değildi ama Stoch insiyatif aldı.
Kocaman, Alex hamlesini yaptı, ''anlık hareketler''bekledi ondan. Duran toplar ve 1-2 pas ile onu da yaptı Alex.
Takım şut atmaya başladı, tüm hücum varyasyonları denendi. Fenerbahçe hiç oynamadığı kadar öne ve dikine oynamaya başladı.
Gol duran toptan geldi çünkü rakibin eksiği buydu. Bu takımdan turu almanın iki yolu vardı; duran toplar ve şutlar İkinci yarıda yaptılar, olmadı.
Sonuç: İlk yarıyı çöpe atmışsınız, tamam. Ama iki topunuz direkten dönmüş, rakip önce 10 kişi, Makaaev sakat sakat oynayınca 9 kişi kalmış, müthiş bir baskı kurmuşsunuz, en az 5 pozisyona girmişsiniz ama olmamış.
Gerçekten yazık, bu takıma elenmek hakkı değildi.
Elenecek oyun da oynamadı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor