Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

15 Şubat 2013 | Cuma

Yarı final oynar

Bu sezon başladığında Fener'in ligden ziyade Avrupa'ya ağırlık vereceğini düşündüğümü yazmıştım.
Adım adım bu yolda gidiyor takım.
Meireles'in saçma sapan hareketi ve kırmızı kartı, maçı rahatça kendine çevirebilecek Fener'i biraz şaşkınlığa uğratan bir başlangıç yaptırıyordu.
Ama takım olarak istekli ve hırslı idiler. Sow ve Webo ilerde sürekli aralarında yer değiştiriyor, arkadan aralara atılacak paslara da, kenara atılacak toplara da atak yapıyorlardı.
Kuyt yine etkisiz olsa da sağ kanadı kapıyordu. Topal, alanı kaplama konusunda Cristian'la beraber doğru hamleler yapıyor, Bekir ve Egemen adamlarını kaçırmıyordu.
İki kanat da hücuma istekli olunca 25. dakikaya kadar üstün gözüküyordu Fener. Zaten ilk yarıda Fener kalesindeki 3 pozisyonun şuttan gelmesi de takımın önde rakibe boşluk bırakmamasından dolayı idi.
Adeta ev sahibi takım, 45 dakikanın 35'ini rakibe baskı kurarak oynayan F.Bahçe'ydi.

Doğru hamleler
2. yarının başından itibaren F.Bahçe oyunu kendi alanında kabullenince baskı yemeye başladı.
Aslında yetenekleri son derece kısıtlı ve F.Bahçe'den daha alt seviyede olmasına rağmen BATE, topu kanatlardan getirebilmeye başladı.
65. dakika sonrası takım önde topu tutamayıp, defansından dönen topları da alamayınca baskı artmaya başladı.
Webo-Caner değişikliği doğru hamle idi. Ama baskı devam edince bu kez yorulan Cristian-Selçuk değişikliği geldi. F.Bahçe zorlanmasına rağmen, aslında 10 kişinin oynaması gerektiği gibi oynayıp iyi sonuç aldı.
İddiamı söyleyeyim:
F.Bahçe bu sezon Avrupa Ligi'nde yarı final oynar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor