Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

20 Haziran 2014 | Cuma

Ölüsü yetti

Tek bir serbest vuruş golü atılmamış, duran top gollerinin % 20'yi geçtiği, bugüne kadar ki en yüksek 'Üst' maçların oynandığı, topla fazla oynayan takımların çoğunlukla kaybettiği, en başarılı 4 takım olan Şili, Meksika, Almanya ve Hollanda'dan üçünün, 3'lü ile 5'li bir karışımla defans yaptığı ilginç bir Dünya Kupası izliyoruz.
4-4-2 ile önde Cavani ve Suarez'i kullanan Uruguay'a karşı bu kupada Hogdson, 4-2-3-1 oynuyor.
Öndeki 4'lüyü anlamsız yerlerde oynatınca İngiltere'nin koordinasyonu bozuluyordu.
İtalya maçında sol kenar, bu maçta hücum arkası oynayan Rooney, bu maça kadar Dünya Kupaları'nda 684 dakikadır gol atamıyordu. Welbeck sahada yoktu. Gerrard ve Henderson geriye fazla yaslanıyordu. İngiltere topla fazla oynadı ama tehlike oluşturmayacak yerdeydi.
Cavani'nin atletik forvet özelliği, Suarez'e fırsatçılığını da kullandırıp golü attırınca, Uruguay ilk yarıyı önde bitirdi.
2. yarıda, İtalya maçında gitmeyen sistemi, Lallana ve Barkley'i oyuna alarak değiştirdi Hodgson.
Takım öne gitmeye, Rooney kaleye yaklaştı Johnson'ın inanılmaz atağı ile Rooney, 765 dakika sonra gol attırıyordu.
Ama, 1 puanın bile yettiği bir maçta, 70 metreden gelen topu kaçırmak nasıl bir savunma anlayışı idi anlamadım. Suarez, gelen bu ikramı reddetmedi ve 2014'te Liverpool ve milli takımı için 24 maçta 14. golünü attı, "Ölüm bile yeter'' dedi Roy Hodgson'ın kötü koçluğu, zaten turnuvada fazla güvenmediğim İngiltere'ye 2. turu bile göstertmedi.
Bu gruptan İtalya ve Kosta Rika çıkar bana göre...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor