Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

25 Ocak 2016 | Pazartesi

Obradovic'i anlamak !

İlk yarı bittiğinde Rize'nin kaleyi butan şutu yoktu, korner atmamıştı.
Bir tane de isabetsiz ortası vardı. İşin bu yönü , Fenerbahçe'nin bu sezon yaptığı en iyi şeyi gösteriyordu: Rakibi kalesine yaklaştırmamıştı bile.
Peki ya hücum kısmı? 28. dakikadaki penaltıya kadar, açık oyunda organizasyon ve dripling yaparak bulunan tek pozisyon 23. dakikada Volkan ve Josef'in idi.Bunun dışında, direk, endirek serbest vuruş ve kornerden Alves, Ozan ve Souza ile bulunan pozisyonlar dışında pozisyonu yoktu Fener'in. Yani takım duran toplara ve onlar da da orta saha ve defans adamlarının aksiyonlarına bel bağlamıştı.
Volkan ve Markovic , çıplak gözle de bakınca, korkutucu ve hızlı driplingler yapıyordu ama tüm bu hızlı koşulara rağmen santrafor Fernandao'nun tek bir pozisyona bile girememesi aslında bir organizasyonsuzluğun eseri değil miydi?
Tüm bu hengamede, tribünden pek penaltı gibi durmayan ama ağır çekimde Volkan'a düşerken yapılan bir darbe görülen pozisyonda çalınan penaltı kilidi açtı.Sonrasında elle oynama ile gelen penaltı ise 31 haftada 1 penaltı kazanmış takım için, 10 dakikada 2.'sini bulmanın kültür şokunu yaratıyordu.

Penaltılarla günü kurtardı

Hücumda doğruyu bulma konusunda yaşanan koordinasyonsuzluğa rağmen ilk yarıyı galip bitirme becerisine sahip takım aynı işi yine penaltılarla da olsa yapıyordu. 2. yarı penaltıyı yiyerek başlayınca iyice sustular, hücuma gidemediler, Mehmet Topal dışında ayakta kalan yoktu. Cılız girişimleri de bireyseldi. Rize cesaretlendi.
Buz gibi havada, ancak 73'te RVP'yi almak, "sahada ısınsın bari" demekti. Nitekim sadece ıskaladı.
Sonuç: Pereira savunmayı oturttu, buna tamam. Ama, Obradovic'i büyük yapanın, hücum ederken de rastgele saldırmak değil, orjinal setler kurmak ve organize hücum etmek olduğunu anlarsa, kalp hastalığına yakalanacak Fenerbahçeli sayısı azalacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor