Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

13 Şubat 2016 | Cumartesi

Pereira anladı mı?

Maça ön libero çıkan Kadlec, 2008 - 2013 Leverkusen yıllarında, sadece 2012 'deki Stuttgart maçında sağbek oynamış, bunun dışında hep solbek olmuştu, 'Kubilay Analiz' verilerine göre. Baskılı başladı Fenerbahçe, ilk 8 dakikada pozisyon üretemedi, kötü ortalar denedi. Beklerini oyuna hemen hiç çıkarmadı. İlk 10 dakikada Volkan Şen'in kanadı, Veysel'i yumuşak karın gördüklerinden daha çok kullanıldı.
Sonra Nani aldı sazı eline. Önce Van Persie'ye, sonra Volkan'a ceza alanı içinde paslarla pozisyon yarattı. Bir de serbest vuruşu iyi kullandı ama ilk 25 dakikanın en neti, Volkan'ın RVP'nin kafasına al da at pasıydı. Persie atamayarak şaşırttı. Bu arada, Scarione ve Eren'in olmaması ile de Kasımpaşa'nın Fenerbahçe kalesine gitmeye niyeti hiç yoktu zaten. 25 sonrası artan baskı, kenar bekleri de oyuna girince, hücum adamlarını daha kalabalık ceza alanına sokmaya başladı. Nitekim Hasan Ali, Diego'ya nerede ise attırıyordu.

İlk golde hız rekoru kırıldı
30 sonrası biraz konsantrasyon düşünce, Del Valle ile biri şut, diğeri Tunay'ın pasında ıska ile 2 tehlike yarattı Paşa.
Gökhan'ın ortasında golü, ayağından topu açarak kaçıran Diego, 5 saniyede 5 pasın yapıldığı, yani HIZ ile gelişen atakta şahane vuruyor ve ligin '' Duran toplar dışında, ceza alanı dışından şut ile gol yemeyen '' tek takımı Kasımpaşa'ya , ligde şut ile ilk golü atıyordu. Titi'nin penaltı ve kırmızı kartı ise maçı Persie'nin golü ile ilk yarıda bitiriyordu.
30-45 arası attığı gol 12'ye ulaşan Fenerbahçe, bu zaman diliminde Avrupa'nın bile en çok gol atan takımı haline geliyordu. İkinci yarının ilginç notları; 3 oyuncunun birden değişmesi, Alper'in attığı muhteşem gol, 10 kişi ile Kasımpaşa'nın Gökhan'ın hatası ile gol bulup, bir tane de kaçırması idi.
Maçın Öğrettikleri:
1) Josef ve Mehmet Topal'dan birinin fazlalığı kanıtlandı. Bence Josef'ti bu.
2) Volkan Şen'in forması kolay çıkarılmamalı idi.
3) Van Persie, öndeki pas alışverişinde 1 numaralı isim.
Pereira anladı mı?
Haftaya anlarız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor