20 Aralık 2009 | Pazar

Scout sistemi

Devre arasında F.Bahçe'de büyük bir operasyon olacak. Bunun duyumlarını kulüp içerisinden konuştuğum herkesten alıyorum. Sarı-lacivertli takımın yenilenmeye ihtiyacı olduğu kesin. Velev ki bu operasyon doğru bir şekilde yapılsın. Geçmişte yapılan hatalara düşülmesin. Taraftara sorsanız, "Carlos gitti. Deivid, Santos, Güiza da gitsin" diyorlar. Bunun olması mali anlamda mümkün değil. F.Bahçe'nin gönderdiği oyuncudan para kazanamama durumu çok eski yıllara dayanıyor. Milyon dolarlar verilerek alınan futbolcuları bedelsiz verme alışkanlığı hâlâ sürüyor. Bu sorun çözülmediği takdirde Feneriumlar, Fenerbahçe kartlar ve o çok övünülen stat gelirleri hep boşa gidecek. Geleceği göremeyen popülist yöneticilerin, taraftarın parasını çarçur etmesine izin verilmemeli. F.Bahçe'de Daum'un oğlu Marcel'le yeni bir yapılanma var. Köln'de scout (oyuncu avcısı) olarak çalışan Marcel, şimdi F.Bahçe için oyuncu avlayacak! 11 yıllık başkanlık süresince bu görevi "eski topçulara" bırakan başkan Yıldırım, ilk kez profesyonel bir ekiple çalışıyor. Bu kadro bütün dünyayı tarayarak gelecek vadeden yetenekli futbolcuları getirecek.

İşi bilenlere bırakın İlerleyen yıllarda F.Bahçe'nin de oyuncu satarak para kazandığı günleri görebileceğiz. Şu anda sarı-lacivertli kulübün bütün mali yükünü taraftarlar çekiyor. "Yönetici cebine" dayalı sistemin tamamen ortadan kalkmasıyla artık taraftarın parası harcanıyor. Ama Yıldırım'ın hep dediği "dünya kulübü" standartlarına ulaşmak istiyorsak "hesap bilen" yöneticilerin ve "iş bilir profesyonel" kadroların işin başında olması gerekiyor. Yoksa büyük paraları "para etmez" oyunculara vermeye devam ederiz. Yönetimi, bir anket yapıp, "Hangi futbolcuları kulübümüzde görmek istiyorsunuz?" diye sorsa eminim "iş bilmez" yöneticilerin yaptığından çok daha iddialı bir kadro kurulur. Yöneticinin asli görevi, "yönetmek" ve işi profesyonellere bırakmak. F.Bahçe bir adım attı. Bu adım umarım uzun soluklu olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor